Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boloş afirmă că la nivel naţional sunt în pregătire 21 de proiecte în valoare totală de 4,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare

CJ Maramureș
Marcel Bolos santier

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş afirmă că la nivel naţional sunt în pregătire 21 de proiecte în valoare totală de 4,5 miliarde de euro pentru dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare pe fonduri europene, el precizând că ţinta asumată este cea de semnare, până la finalul acestui an, a contractelor de finanţare pentru 10 dintre acestea, cu o valoare totală de 2,3 miliarde de euro , potrivit news.ro.

„Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene continuă aceeaşi politică susţinută de investiţii, cât şi de sprijin pentru inveştiţii în infrastructura de apă şi canalizare, Guvernul României adoptând în acest sens o serie de măsuri care ajută proiectele de infrastructură de apă şi canalizare, atât în procesul de implementare, dar mai ales în procesul de absorbţie a fondurilor europene. Sunt 29 de contracte de finanţare pe care noi le derulăm în prezent, cu o valoare de peste 7 miliarde de euro şi încă 21 de proiecte în pregătire, cu o valoare de 4 miliarde de euro, în jur de 4 miliarde şi jumătate. Deci, practic cu aceste proiecte, un buget generos de peste 11 miliarde de euro se află acum în implementare şi putem să spunem că prin aceasta, Guvernul României şi noi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor europene, asigurăm implementarea acestor proiecte de infrastructură care sunt de bază pentru locuirea şi creşterea standardelor de calitate a vieţii oamenilor”, a declarat Marcel Boloş luni, la Ploieşti, unde a participat la semnarea unui contract de finanţare pentru dezvoltarea reţelei de apă şi canalizare în mai multe localităţi ale judeţului Prahova.
Ministrul Proiectelor Europene a precizat că în ceea ce priveşte cele 21 de proiecte aflate în pregătire, care au fost preluate la începutul mandatului său, ţinta asumată a MIPE este semnarea finanţării pentru 10 contracte aferente acestor proiecte, cu o valoare de 2,3 miliarde de euro.
Potrivit lui Boloş, bugetul pentru viitoarea perioadă de programare este de cinci miliarde de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare.
„Aşadar, nu o să fie probleme în implementarea acestor tipuri de proiecte” a dat asigurări ministrul.
Boloş a menţionat că este asigurată „implementarea continuă” a marilor proiecte în aşa fel încât nu există sincope în derularea acestora, ministrul spunând că „intrăm într-un proces de normalitate4 cu semnarea contractelor de finanţare”.
Evenimentul de semnare a contractului de finanţare pentru dezvoltarea reţelei de apă şi canalizare în mai multe localităţi ale judeţului Prahova are loc în contextul în care Ploieştiul nu beneficiază, pentru a treia lună consecutiv, de furnizarea apei calde în sistem centralizat, după ce autorităţile judeţene, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova, au semnat, anul acesta, un contract cu o firmă nou înfiinţată, pe care l-au reziliat câteva luni mai târziu.
De altfel, pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova, internauţii au reacţionat, scriind, în timp ce evenimentul de semnare a contractului era în derulare, comentarii precum: „Daţi drumul la apă caldă şi la căldură!” sau ” Ne batem pe poze şi pe proiecte de sertar iar Ploieştiul nu are de luni de zile apă caldă. Penibililor!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.