Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolsonaro afirmă că va prezenta la Davos 'o Brazilie diferită, liberă de orice legături ideologice şi de corupţie'

UOL Notícias
Bolsonaro

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat că va prezenta săptămâna viitoare, la Forumul economic mondial de la Davos, 'o Brazilie diferită, liberă de orice legături ideologice şi de corupţia generalizată', transmite AFP.

În prima sa deplasare externă, liderul extremist de dreapta va fi prezent la reuniunea care va aduna, între 22 şi 25 ianuarie, elita economică şi politică a lumii, şi unde va fi însoţit de ministrul său de finanţe, ultraliberalul Paulo Guedes.

'Săptămâna viitoare mă îmbarc pentru Davos, Elveţia, pentru a participa la Forumul economic mondial. Sunt încrezător şi fericit în faţa acestei mari oportunităţi de a le prezenta liderilor întregii lumi o Brazilie diferită', a scris Bolsonaro luni pe Twitter.

'Voi împărtăşi dorinţa noastră de a face comerţ cu lumea întreagă, punând accentul pe libertatea economică, acordurile bilaterale şi echilibrul fiscal. Datorită acestor piloni, Brazilia va merge spre eliminarea şomajului şi spre prosperitate. Sper să aduc de acolo experienţe bune şi progrese pentru ţara noastră', a adăugat el.

Preşedintele brazilian va fi una din vedetele acestei reuniuni anuale, la care preşedintele american Donald Trump şi cel francez Emmanuel Macron au anunţat că nu vor lua parte.

La Davos, pe lângă Paulo Guedes, Jair Bolsonaro va mai fi însoţit de ministrul justiţiei, fostul judecător anticorupţie Sergio Moro, şi de şeful diplomaţiei, antiglobalistul Ernesto Araujo.

Bolsonaro a mai explicat că, pentru a fi prezent la Davos, a fost nevoit să amâne cu câteva zile, pentru '28 sau 29' ianuarie, intervenţia chirurgicală de îndepărtare a pungii pentru colostomie pe care o poartă în permanenţă după atacul cu cuţit căruia i-a fost victimă la 6 septembrie, în plină campanie electorală, şi care a fost aproape de a-l costa viaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.