Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Adrian Mititelu l-a DENUNȚAT pe Victor Pițurcă: Implicare în ANRP

mititelu piturca

Adrian Mititelu, fost patron al clubului Universitatea Craiova, a declarat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti că în anul 2010, după ce l-a angajat ca antrenor pe Victor Piţurcă, acesta i-a spus că trebuie să dea 40% din valoarea unor despăgubiri "unui domn cu intrare la ANRP", însă a refuzat pentru că i-a fost frică, deoarece ştia că este vorba de mită.

Adrian Mititelu a fost audiat miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul dezafilierii ilegale a clubului Universitatea Craiova.

Citește și: Sclavă SEXUALĂ a 5 bărbați, GRAVIDĂ la 11 ani, și-a câștigat dreptatea la CEDO

Mititelu a declarat în sala de judecată că la sfârşitul anului 2010 a izbucnit un conflict între el şi fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, deoarece el era nemulţumit de modul în care Dragomir urma să vândă drepturile de televizare din Liga I.

"În anul 2010 am discutat cu Piţurcă despre postul de antrenor la echipă. Eu aveam o speranţă să primesc banii de la ANRP. În negocierile cu Piţurcă m-am bazat pe obţinerea despăgubirilor, urmând ca sumele de bani preconizate a fi obţinute să le folosesc pentru a face o echipă şi mai mare şi mai tare. Piţurcă s-a angajat să rezolve la ANRP. Piţurcă mi-a spus că trebuie să dau 40% din valoarea despăgubirilor unui domn care avea intrare la ANRP. Ulterior, am aflat de la Victor Piţurcă că trebuie să dăm mai mult. A zis că altfel nu o să iau niciodată despăgubiri de la ANRP. Nu s-a mai dat nimic. Nu vreau să epatez, dar mi-a fost teamă. Mi-am dat seama că acea sumă reprezintă mită şi mi-a fost frică", a spus Adrian Mititelu.

Citește și: VIDEO 18 + Așa ceva NU S-A MAI VĂZUT: O femeie a rămas înțepenită în timp ce făcea SEX cu amantul / VIDEO

Fostul patron al clubului a adăugat că Piţurcă i-a cerut mulţi bani la instalare, însă el nu dorea să vândă niciun jucător, astfel încât au căzut de acord ca antrenorul să-l împrumute.

"Am inserat în contractul de muncă semnat cu Piţurcă că antrenorul să primească o primă de instalare de 1,8 milioane euro, care ascundea împrumutul. I-am dat şi trei dezlegări în alb pentru jucători. Urma să le folosească cu titlul de garanţie dacă nu îşi recupera împrumutul. Suma de bani împrumutată a rămas în posesia lui Piţurcă, dar a fost consemnată în contabilitatea clubului ca fiind creditare Victor Piţurcă. A folosit 800.000 de euro pentru a plăti cheltuieli curente şi salarii ale jucătorilor, iar 700.000 de euro au rămas la el. Conflictul cu Piţurcă a început la o lună de la instalare. Deşi aveam aşteptări de la el, fiind considerat un antrenor bun şi sever, situaţia era cu totul alta. Rezultatele nu erau cele aşteptate, iar în cantonament era debandadă. Secunzii şi unii jucători jucau jocuri de noroc. Piţurcă era şi manager şi antrenor şi ulterior şi-a angajat şi antrenor principal. Venea de două ori la antrenamente. Oamenii din apropierea lui Piţurcă au început să vorbească: 'gata, îi luăm echipa dacă nu restituie banii până în martie", a continuat Mititelu.

Citește și: Ce poate face Samsung Galaxy S8, cu asistent virtual

El a explicat că în contractul semnat cu Victor Piţurcă exista o clauză care stipula că, dacă o parte rezilia înţelegerea, trebuia să-i plătească celeilalte părţi suma de 5 milioane de euro.

"Piţurcă urmărea să preia clubul Universitatea Craiova. Atitudinea lui Victor Piţurcă s-a datorat şi faptului că am refuzat să plătesc la ANRP către intermediar suma pentru despăgubiri. Nu mă mai lăsa la stadion. Dacă voiam 12 invitaţii la tribună, îmi dădea numai 10 invitaţii, ca aşa voia el. A reuşit să mă excludă din conducerea clubului. I-am dat puteri depline. Prima chestie care m-a deranjat a fost că a declarat în presă ca vinde cinci jucători la CFR Cluj, însă mie nu mi-a comunicat nimic. Am luat foc. Am întrerupt orice discuţie cu Piţurcă. Au început să mă sune jucătorii, ca altora le dă bani şi lor nu, că erau consideraţi jucătorii mei. Unii dinte jucători nu erau plătiţi de mult timp şi îmi era frică să nu devină liberi de contract. I-am chemat pe primii zece şi le-am spus să semneze un act adiţional că primesc restanţele în martie şi toţi au semnat. Când a venit Piţurcă şi a aflat a luat foc, că el dorea ca jucătorii să devină liberi de contract. Pe fondul acestor probleme am încercat să iau legătura cu el. N-a vrut să mă primească. Am decis să iau măsurile care se impuneau. Am consultat un avocat şi am început procedurile de suspendare", a precizat Mititelu.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

El a mai spus că, după ce l-a suspendat pe antrenor, a început "nebunia", suporterii au venit "să îi dea în cap", iar Piţurcă a spus că îi va cere despăgubiri de 7 milioane de euro şi "îl va distruge".

După ce în februarie 2011 i-a fost desfăcut contractul de muncă lui Piţurcă, acesta a depus o acţiune la comisiile FRF, iar comisiile au stabilit că Victor Piţurcă trebuie să primească suma de 7 milioane de euro de la clubul Universitatea Craiova.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

"Preşedintele comisiei jurisdicţionale a FRF, Gabriel Manu, era avocatul lui Piţurcă de 10 ani. Nu ştiam unde să depun acţiune la instanţa civilă, de aia am făcut şi la Craiova şi la Bucureşti. Cererile de chemare în judecată au fost formulate numai împotriva lui Piţurcă. După introducerea acţiunilor, am primit două adrese de la FRF şi mi se cerea să îmi retrag acţiunile împotriva Federaţiei. Am chemat avocaţii, fiind puţin panicat, iar aceştia mi-au comunicat că nu e nicio problemă, că ne încadrăm pe statutul FRF. Statutul permite în cazul litigiilor de muncă acţiuni la instanţele civile. Am transmis către FRF că nu e nicio problemă că litigiile nu sunt declanşate împotriva FRF. A venit o adresă pe 13 iulie, că dacă nu retrag acţiunile voi fi exclus. Cu o seară înainte, pe 12 iulie, am vorbit cu Gigi Becali, care mi-a spus: 'bă, te vor exclude'. Nu mi-a zis nume, dar mi-a dat de înţeles că ştie de la Borcea", a mai declarat Adrian Mititelu.

În opinia lui, excluderea clubului Universitatea Craiova a fost pusă la cale de Victor Piţurcă, care este prieten cu Dumitru Dragomir, iar aceştia au făcut o înţelegere şi cu Mircea Sandu, pentru a "împărţi prada", respectiv fotbaliştii de la Craiova.

Citește și: Un inginer s-a însurat cu femeia-robot pe care a construit-o / VIDEO

"În primăvara anului 2011, între mine şi Dragomir se accentuase conflictul. Sandu a achiesat la planul lor să mă distrugă. Sandu controla tot. El făcea regulamente, el stabilea arbitrii şi era nemulţumit că eu am început să mă plâng că erau comise abuzuri sub conducerea sa (...) Am vrut să mă duc la şedinţa de la FRF, dar mi s-a transmis că nu am ce căuta acolo. Am ştiut de adunarea generală pentru că am fost la DNA cu o zi înainte şi un procuror mi-a zis să îmi văd de treabă, dacă nu am fost invitat. 'Lasă-i dracu că nu ai ce să faci', aşa mi-a zis procurorul", a mai spus Mititelu în sala de judecată.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti, în iunie 2016, la câte trei ani închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii ilegale a Universităţii Craiova.

Citește și: David Copperfield a batjocorit Oscarul la gala premiilor Academiei de muzică country / VIDEO

Potrivit deciziei tribunalului, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost obligaţi să plătească în solidar cu FRF şi LPF despăgubiri către SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA în valoare de 1.084.592.000 lei (aproximativ 240 milioane euro).

Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu apel.

Citește și: Monica Tatoiu, in razboi cu Anamaria Prodan: `Daca ii mai prind…`

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată în iunie 2013 pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată; folosirea influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite şi sustragere de sub sechestru.

De asemenea, au fost deferite justiţiei şi FRF şi LPF pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi sustragere de sub sechestru.

Citește și: Asta e cea mai mare AMENINȚARE asupra patrimoniului cultural mondial

Procurorii au reţinut că, în data de 20 iulie 2011, la o şedinţă a Comitetului Executiv al FRF s-a hotărât excluderea provizorie a SC Fotbal Club U Craiova SA, club al cărui patron este Adrian Mititelu, din cauza încălcării grave a statutului federaţiei, fără a se detalia şi motiva în ce au constat încălcările şi gravitatea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.