Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bomba cu ceas pentru bugetari: Dan Cărbunaru anunță că analiza pentru reducerea cheltuielilor e gata săptămâna viitoare

Agerpres
dan carbunaru

Planul de măsuri privind reducrea cheltuielilor bugetare ar trebui să ajungă la Guvern săptămâna viitoare, după ce va fi asumat în coaliție, spune purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. El afirmă că ANAF trebuie să îşi îmbunătăţească nivelul de colectare.

Mesaj dur pentru ANAF

„Măsurile pe care guvernul le are în vedere pentru a ține sub control cheltuielile bugetare, pentru a le reduce, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, se vor regăsi într-un plan de măsuri la care Ministerul de Finanțe lucrează care va fi prezentat coaliției și ulterior urmează să ajungă cel mai probabil săptămâna viitoare la Guvern pentru a fi luată o decizie în acest sens. În privința nevoii de a colecta la buget și legat de nevoia de a aduce cât mai aproape de media europeană acest nivel de colectare din România, aceasta este o chestiune cunoscută la nivel public, Guvernul binențeles că este conștient de această nevoie ca ANAF să își îmbunătățească nivelul de performanță, acest lucru depinde și de eficiența echipei care lucrează acolo dar depinde și de nivelul de digitalizare, iar aceasta poate fi soluție importantă, ca prin digitalizare să poată fi urmărite mai eficient aceste venituri și ele să apotă ulterior să genereze taxe și impozite cât mai aproape de măcar media europeană”, spune Dan Cărbunaru.

El afirmă că, în paralel cu acest plan de măsuri care „urmează, cel mai probabil săptămâna viitoare, să fie prezentat public și să fie asumat la nivelul Guvernului, rămâne nevoia ca ANAF să își îmbunătățească nivelul de colectare atât prin organizarea activităților propriilor angajați cât și prin ridicarea nivelului de digitalizare”.

„Digitalizarea atât la nivelul țării cât și la nivelul general, al societății, este un obiectiv important pentru România. Mai mult de un sfter din fondurile din PNRr sunt destinate digitalizării, ca atare, în perioada următoare și prin aceste finanțări și prin aceste programe de reformă ne așteptăm ca și funcționarea statului în general și a ANAF în acest context în care discutăm despre creșterea gradului de colectare să poată face pași înainte din această perspectivă. Guvernul privește cu mare seriozitate și atenție nevoia ca ANAF să poată performa, cel puțin să își apropie nivelul de colectare la nivelul mediei europene. Ministerul de Finanțe colectează propuneri și întocmește un plan de măsuri care să fie circumscris acestei nevoi de a coborî nivelul de cheltuieli bugetare, acest plan să fie discutat în interiorul coalițeii urmând ca forma finală asumată la nivelul coaliției să ajungă în Guvern pentru a formaliza acest plan de măsuri. Din datele pe care le am, la începutul săptămânii viitoare ar trebui ca Ministerul de Finanțe să prezinte deja acest plan, iar după ce e analizat în coaliție să ajungă pe agenda Executivului”, încheie Cărbunaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.