Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ de la Guvern: miniștrii devin CARNE de TUN pentru DNA

Noul Cod Administrativ lansat în dezbatere publică de către Guvern are o serie de prevederi care vor transforma miniștrii în carne de tun pentru procurorii DNA. Principala prevedere care le pune ”sabia lui Damocles” deasupra capului celor din Guvern este cea prin care riscă închisoare de la un an la 5 ani pentru ”prezentarea de date inexacte, cu rea-credinţă, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului”.

Citește și: SUA sunt gata de RĂZBOI: Donald Trump anunță că e pregătită ARMATA pentru Coreea de Nord

Citește și: Carmen Dan bate cu pumnul în masă: se produce un mic cutremur în Poliție, din cauza unui milionar fugar

Iată ce prevede proiectul Codului Administrativ:

”Obiectul răspunderii penale

Art. 52

(1) Intră sub incidenţa prezentului Cod faptele săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor şi care, potrivit Codului penal, a prezentei legi sau a unor legi speciale, constituie infracţiuni.

(2) Membrii Guvernului răspund penal pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor, de la data depunerii jurământului şi până la încetarea funcţiei, în condiţiile prevăzute de Constituţie.

(3) Pentru săvârşirea altor infracţiuni, în afara exerciţiului funcţiei lor, membrii Guvernului răspund potrivit dreptului comun. Infracţiunile şi pedepsele corelative

Art. 53

(1) Constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la un an la 5 ani următoarele fapte săvârşite de membrii Guvernului în exerciţiul funcţiei lor:

a) împiedicarea, prin ameninţare, violenţă ori prin folosirea de mijloace frauduloase, a exercitării cu bună-credinţă a drepturilor şi libertăţilor vreunui cetăţean;

b) prezentarea de date inexacte, cu rea-credinţă, Parlamentului sau Preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

(2) Constituie, de asemenea, infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă următoarele fapte săvârşite de către un membru al Guvernului:

a) refuzul nejustificat de a prezenta Camerei Deputaţilor, Senatului sau comisiilor permanente ale acestora, în termenul prevăzut la art. 60 alin. (4), informaţiile şi documentele cerute de acestea în cadrul activităţii de informare a Parlamentului de către membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constituţia României, republicată;

b) emiterea de ordine normative sau instrucţiuni cu caracter discriminatoriu pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartență politică, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală crionică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA ori pentru alte împrejurări de același fel, considerate de făptuitor drept cauze ale inferiorității unei persoane în raport cu celelalte.

(3) Tentativa faptelor prevăzute la alin. (1) se pedepseşte.

(4) În cazul săvârşirii de către membrii Guvernului a unor infracţiuni în exerciţiul funcţiei lor, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2), se aplică pedeapsa prevăzută de legea penală pentru acele infracţiuni 17

(5) În cazurile prevăzute la alin. (1)-(3) şi la art. 59 alin. (1), pe lângă pedeapsa principală se vor aplica şi pedeapsele complementare prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) și b) din Codul penal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.