Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ de la ÎCCJ: LOVITURĂ TERIBILĂ pentru Laura Codruța Kovesi în procesul cu fosta sa colegă, Mihaiela Moraru Iorga. DNA e obligată să predea dovezi decisive

Inquam Photos/ Octav Ganea
Kovesi bilant

Laura Codruța Kovesi suferă o nouă înfrângere uriașă în fața judecătorilor de la ÎCCJ! Magistrații au decis, în procesul procurorului Mihaiela Moraru Iorga, ca DNA să pună la dispoziție mai multe probe. Este vorba de o decizie a judecătorului de cameră preliminară de la Inalta Curte de Casație și Justiție care a decis să repună cauza DNA vs. Mihaiela Iorga Moraru pe rol și să solicite DNA mai multe înscrisuri și clarificări despre care s-a tot vorbit în spațiul public. Se poate spune că fostul procuror DNA căzut în dizgrație a repurtat o victorie în fața instituției la care a lucrat. Un nou termen în dosarul aflat în etapa camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 24 mai, cu citarea inculpatei Mihaiela Moraru Iorga şi asigurarea apărării.

Iată minuta:

”351/1/2018/a1 - Repune cauza pe rol. Din oficiu, dispune administrarea următoarelor probe :

1. Efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Structura Centrală, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru:

Citește și: ALERTĂ! Mii de angajaţi ai unei companii de stat au primit salariile LA JUMĂTATE – datoriile sunt de sute de milioane

- înaintarea unei copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a referatului din 12.08.2016 pe care inculpata Moraru Iorga Mihaiela a susţinut că l-a întocmit în dosarul nr. 192/P/2014, în atenţia procurorului şef secţie Marius Bogdan Bulancea;

- precizarea dosarului în care referatul se află în prezent;

- descrierea circuitului referatului şi transmiterea unor copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a înscrisurilor care atestă fiecare etapă a acestui circuit;

Citește și: Solista trupei The Humans acuză: ” Vorbim despre mulți bani în cazul Nettei…”

- precizarea în mod distinct a efectelor produse de referatul în cauză şi transmiterea unor copii, certificate pentru conformitate cu originalul, de pe toate documentele care atestă producerea respectivelor efecte.

De asemenea, se va solicita unităţii de parchet menţionate să comunice instanţei :

- dacă la data de 26.09.2016 a avut loc o şedinţă de lucru a Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi, ca urmare a acestei şedinţe, dacă s-a întocmit un proces-verbal, iar în caz afirmativ, înaintarea unei copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a înscrisului menţionat.

Citește și: Un produs utilizat de milioane de români a fost scos de pe piață: De ce nu se va mai produce momentan

- dacă la data de 26.09.2016 inculpata Moraru Iorga Mihaiela a prezentat procurorului şef secţie Marius Bogdan Bulancea un referat prin care aducea la cunoștință existenţa unor disensiuni cu procurorul şef Lucian Gabriel Onea, în legătură cu dosarul nr. 192/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Structura Centrală, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, iar în caz afirmativ, înaintarea unei copii, certificate pentru conformitate cu originalul, a înscrisului menţionat.

2. Efectuarea unei adrese către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru a înainta copii de pe declaraţiile martorilor Capră Daniel din 18.02.2016 şi Stoica Spirea Daniel, dată în cursul anului 2016, în dosarul nr. 192/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Structura Centrală, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, în prezent reunit la dosarul nr. 105/P/2016 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti.

Citește și: Simona Halep a investit sute de mii de euro în ea: Cum arată vila sa de lux de la malul mării

3. Ataşarea la dosar a fişei din Ecris a dosarului format ca urmare a trimiterii în judecată a inculpatului Necula Marin şi alţii, prin rechizitoriul emis la data de 25.05.2015 în dosarul nr. 384/D/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, D.I.I.C.O.T., Serviciul Teritorial Ploieşti. Fixează termen la data de 24 mai 2018, ora 9.00, Sala Secţiilor Unite, cu citarea inculpatei Moraru Iorga Mihaiela şi asigurarea apărării. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 16 mai 2018.”, se arată în minuta ședinței de judecată.

Citește și: Dragnea dă detalii despre bugetul pe 2018 și 2019: ”Nu e vorba de un buget pe 2018 și un buget pe 2019. E vorba de o sumă de…” .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.