Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'BOMBA' din cererea lui Ponta către DNA: Ce riscă Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum

gandul.info
dragnea dna

Victor Ponta a solicitat procuroarei DNA Alexandra Lăncrănjan, care instrumentează dosarul Tel Drum, să îi comunice în scris calitatea pe care o are în dosar, pentru a demonstra că nu este denunțător. Documentul prezentat în exclusivitate de STIRIPESURSE.RO ascunde însă o altă posibilă „bombă”.

„Având în vedere declarațiile publice ale inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, privind calitatea mea procesuală în dosarul cu numărul de mai sus, declarațiile având ca scop denigrarea și intimidarea martorilor, vă rog respectuos să-mi comunicați calitatea în care am fost audiat în cauză, cu precizarea expresă că nu am formulat niciun denunț în cauză ce formează obiectul dosarului menționat”, precizează Ponta în cererea olografă.

Fostul premier afirmă că declarațiile publice făcute de Liviu Dragnea au ca scop „denigrarea și intimidarea martorilor”. Acest lucru ar putea fi folosit de procuroarea de caz pentru a-l plasa de liderul PSD sub control judiciar.

Potrivit articolului 202 (1) din Codul de Procedură Penală, „Măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o persoană a săvârşit o infracţiune şi dacă sunt necesare în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii suspectului ori a inculpatului de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.