Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bomba din lada cu vin' - Cine ar fi primul suspect în cazul morții lui Prigojin

Foto antena3.ro
prigojin avion accident

Anchetatorii ruși iau în considerare posibilitatea ca o bombă să fi fost plasată în trenul de aterizare al avionului care s-a prăbușit miercuri în afara Moscovei, ucigându-l pe liderul mercenarilor Wanger și alte nouă persoane. Potrivit canalului Telegram Shot, care citează surse din anchetă, datele preliminare sugerează că explozia care a doborât avionul lui Prigojin s-a produs în apropierea trenului de aterizare, scrie Meduza.io.

Explozia ar fi smuls aripa, care a lovit apoi stabilizatorul avionului, făcând ca avionul să urce brusc înainte de a pierde altitudine. În ceea ce privește execuția asasinatului, pe rețelele sociale rusești este rostogolit scenariul unei bombe plasate în avionul Embraer cu care călătorea Prigojin între Moscova și Sankt Petersburg, dispozitivul exploziv fiind ascuns într-o ladă cu sticle de vin, înainte de decolare.

Se pare că anchetatorii au și primul suspect în accidentul aviatic: Artem Stepanov, pilotul personal al lui Prigojin și fostul acționar fondator al MNT-Aero, compania care deține avionul doborât. VChK OGPU, un canal Telegram care publică adesea informații din surse apropiate de agențiile militare ale Rusiei, relatează că Stepanov a avut acces la avion și este acum căutat de poliție. Potrivit VChK OGPU, Stepanov a plecat în Kamchatka, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, înainte de prăbușire. Fratele său a spus canalului Telegram că a fost offline în ultimele trei zile. Între timp, proprietarul MNT-Aero, Olga Gubareva, și partenerul de afaceri al lui Stepanov, Kirill Shcherbakov, sunt de negăsit.

Ambele rapoarte de la Shot și VChK OGPU încă nu au o confirmare oficială.

Fontanka, o sursă de știri din Sankt Petersburg, care a urmărit îndeaproape activitatea lui Prigojin pe parcursul anilor, a relatat că toate cele zece cadavre recuperate de la locul accidentului sunt într-o stare avansată de carbonizare, fapt ce a îngreunat identificarea acestora.

Mai mult decât atât, presa rusă a relatat că trupul lui Evgheni Prigojin a fost identificat oficial de unul dintre comandanții PMC Wagner la morgă. Semnul principal a fost absența unui deget.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.