Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ! Documente care atestă că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea, furnizând informații sub numele conspirativ 'Manole'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mugur Isarescu

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor documente care atestă că guvernatorul BNR Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea (UM 0195 București), furnizându-le informații sub numele conspirativ „Manole”. Identificarea lui Mugur Isărescu cu sursa „Manole” s-a făcut pe baza mai multor documente și note, după cum reiese din documentele care au intrat în posesia redacției.

Luna trecută, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a trimis la Curtea de Apel București acțiunea în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității pentru guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Un comunicat al CNSAS dat publicității pe 9 iunie face referire la punctul 3 la o „ Note de Constatare – Colaboratori ai Securităţii: Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naţionale a României, preşedinte, vicepreşedinte de bancă şi membrii consiliului de administraţie din sectorul bancar) – 1 persoană”

În urmă cu trei ani, România liberă a scris că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securității sub numele de cod „Manole”.

content-image

content-image

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

content-image

content-image

content-imagecontent-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.