Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ După DNA, și Parchetul General intră în fotbal: LOVITURA anului dată de procurorii PÎCCJ

PICCJ

După DNA, și Parchetul General intră în mafia din fotbalul românesc. Procurorii l-au trimis în judecată pe celebrul avocat Cătălin Ciubotă, cel care l-a avut client pe Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF. Pe 5 mai, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile şi faţă de Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

”Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CIUBOTĂ CĂTĂLIN-ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la delapidare în forma participației improprii.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situație de fapt:

În cursul anului 2011, inculpatul Ciubotă Cătălin-Ion, în calitate de avocat al persoanei vătămate - L.P.F. (structură sportivă constituită prin asocierea cluburilor sportive profesioniste de fotbal), a acordat sprijin președintelui L.P.F. (inculpat în altă cauză) de a crea aparența că Adunarea Generală a acestei asociații a aprobat plata către o societate comercială, cu titlu de „comision”, a sumei de 12.102.648 lei, aferentă unor servicii neprestate în realitate de către această societate. Serviciile respective vizau atragerea unei oferte pentru achiziţionarea a 6 pachete privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I din sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013 şi 2013/2014 (ce nu fuseseră vândute cu ocazia unei licitații anterioare), la un preţ minim de 45.000.000 euro plus TVA.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

Probele administrate în cauză au relevat că sprijinul acordat de inculpat președintelui persoanei vătămate a constat în redactarea și semnarea împreună cu acesta a unui înscris care să susțină legalitatea plății de către L.P.F. a acestor servicii de intermediere către societatea comercială, respectiv un proces-verbal de şedinţă al Adunării Generale a L.P.F. datând din data de 21.06.2011. (ședință în care inculpatul a avut rolul de secretar tehnic), în care a fost inserat un paragraf în care se menţiona în mod nereal că acest for a aprobat apelarea la intermediari pentru vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor unei societăți de televiziune. În realitate, Adunarea Generală a L.P.F. nu a luat în discuție în acea ședință apelarea la intermediari în vederea vânzării drepturilor de televizare.

Citește și: Hackerii au dat LOVITURA: Au furat următorul film din seria Pirații din Caraibe / VIDEO

Totodată, din probatoriul administrat a mai reieșit că oferta pentru achiziționarea pachetelor menționate, depusă ulterior la sediul L.P.F. de către o societate de televiziune - cu care a fost încheiat în final contractul de cesiune a drepturilor de televizare, nu a fost intermediată în niciun fel de societatea comercială care a încasat ”comisionul”, ci a fost depusă ca urmare a anunțului postat de L.P.F. pe pagina sa de internet. Comisionul pentru serviciile care în realitate nu au fost prestate a fost de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de 45.000.000 de euro, fiind aprobat de Adunarea Generală în aceeași ședință în care s-a aprobat și contractul de cesiune a drepturilor de televizare, fără a fi precizat numele societății comerciale.

Citește și: INCREDIBIL O școală celebră le va permite băieților să poarte FUSTE, la ore

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Curții de Apel București.”, anunță PÎCCJ.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.