Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ - Fosta soție a lui Dragnea a cerut sesizarea CCR pentru ABUZUL în SERVICIU

breaking news stiripesurse.ro

O nouă bombă vine de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Avocatul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea a solicitat judecătorilor de la ÎCCJ, în procesul în care este judecat și liderul PSD, să fie sesizată Curtea Constituțională.

Bombonica Prodana ar dori ca judecătorii CCR să explice clar sintagma prevăzută în Codul Penal la abuzul în serviciu și anume că ți-ai îndeplinit atribuțiile de serviciu ”în mod defectuos”. Avocații consideră că această sintagmă este prea generală și vrea să apeleze la judecătorii Curții Constituționale pentru o limpezire a situației.

Avocaţii Bombonicăi Prodana arată, în cererea de sesizare a Curţii Constituţionale, că pentru a pune sub acuzare o persoană pentru abuz în serviciu, trebuie să existe un prag minim al pagubei, apreciind că incriminarea faptei fără raportare la un prejudiciu, cum este este prevăzut în prezent în lege, ar fi neconstituţională. Prejudiciul în acest dosar a fost estimate de procurori la 108.000 de lei.

Şi OUG 13 de modificare a codurilor penale, adoptată în 31 ianuarie şi abrogată cinci zile mai târziu, prevedea că punerea sub acuzare pentru abuz în serviciu se poate face dacă prejudiciul produs este de cel puţin 200.000 de lei.

Procurorii s-au opus acestei solicitări, explicând că sintagma ”în mod defectuos” se interpretează ”cu încălcarea legii”.

Solicitarea avocaților Bombonicăi Prodana va fi luată în cosiderare la finalul ședinței de judecată, atunci când judecătorii de la ÎCCJ vor decide dacă admit sau nu sesizarea Curții Constituționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.