Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în dosarul medicilor de renume ridicați de DNA din București: Dorin Cocoș e IMPLICAT

cocos.udrea_

Bogdan Păltineanu ar fi luat mită între 5 şi 10% de la firme care vindeau consumabile medicale la Institutul "Ana Aslan", au declarat joi pentru AGERPRES surse judiciare.

Potrivit acestora, Păltineanu, în prezent manager al Spitalului Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', ar fi luat mita sub formă de bani cash.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

În dosar procurorii verifică mai multe achiziţii publice încheiate de către spitale, printre care şi Institutul Clinic Fundeni, privind consumabile medicale, care ar fi fost supraevaluate de zeci de ori şi care s-ar fi făcut inclusiv de la o firmă a lui Dorin Cocoş, susţin sursele citate.

Societatea omului de afaceri Dorin Cocoş, au precizat sursele, doar ar fi intermediat achiziţia de consumabile medicale de către diferite spitale, în loc ca acestea să le ia direct de la producător. De asemenea, la Institutul Clinic Fundeni, conform surselor, caietul de sarcini s-ar fi făcut astfel încât la achiziţia de reactivi pentru laboratoare doar firma lui Cocoş îndeplinească condiţiile.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți condamnați la moarte: SUA, alături de state totalitare

Bogdan Păltineanu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', la data faptei manager la Institutul "Ana Aslan", a fost reţinut joi de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată şi va fi prezentat vineri Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

"În perioada 12 mai - 21 august 2015, inculpatul Păltineanu Bogdan, în calitate de manager al Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie 'Ana Aslan', în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce îi reveneau în ceea ce priveşte încheierea contractelor de achiziţii, derularea contractelor, angajarea unităţii în operaţiunile patrimoniale, a primit de la reprezentantul a două societăţi comerciale, în cinci tranşe, sumele de 73.450 euro şi 18.600 lei. Banii, primiţi de inculpat atât într-un imobil ce-i aparţinea, cât şi în autoturismul personal, reprezentau comisionul stabilit pentru derularea în bune condiţii a contractelor respective (emitere comenzi, plată facturi)", se arată într-un comunicat transmis de către DNA.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: Imagini 18+ cu profa de geografie

Procurorii DNA au efectuat joi percheziţii la patru spitale din Capitală, într-un dosar în care prejudiciul, până în prezent, este de 2,6 milioane de euro.

Au avut loc percheziţii la Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic ''Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu'', Spitalul Clinic de Urgenţă ''Bagdasar Arseni'', Spitalul Clinic de Psihiatrie ''Prof. Dr. Alexandru Obregia''.

Citește și: Momentul în care o panteră neagră atacă un bărbat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.