Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în fotbal: Judecătorii au decis DEFINITIV că CSU Craiova NU DEȚINE palmaresul clubului Universitatea Craiova - DOCUMENTE

Inquam Photos / George Calin
galerie craiova

Adrian Mititelu susţine că a câştigat războiul pentru palmaresul Ştiinţei. Pe contul său de Facebook, patronul echipei din Liga a III-a anunţă că formaţia din Liga 1 Betano, deţinătoarea Cupei României, nu are palmaresul de dinainte de 1991, aşa cum a anunţat LPF în trecut.

Curtea de Apel Timişoara a decis definitiv şi irevocabil că din actele prezentate de avocaţii echipei din Liga 1 Betano, CS U Craiova nu poate dovedi că este continuatoarea echipei fondate în 1948. Practic, conform spuselor lui Adrian Mititelu, Craiova din Liga 1 Betano are în palmares doar Cupa României câştigată anul trecut. De partea cealaltă, nici FC U Craiova 1948, echipa înscrisă în Liga 3, nu deţine palmaresul, fiind înfiinţată pe o societate nouă. Aşadar, teoretic, palmaresul care cuprinde patru titluri şi şase Cupe ale României se află la clubul dezafiliat de FRF în 2011. Acum, Adrian Mititelu intenţionează să preia palmaresul istoric de la societatea intrată în faliment.

Citește și: RCS&RDS, reacție-dinamită, după atacul dur lansat de Guvernul Dăncilă! Mesaj pentru toți abonații

"Curtea de Apel Timisoara a confirmat sentinţa Tribunalului Dolj prin care s-au statuat urmatoarele:

- Clubul Sportiv de Drept Public Universitatea din Craiova este înfiinţat în anul 1995 şi nu are nicio legatură cu vechiul club de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA.

- În faza de apel, clubul condus de Badea nu a prezentat nici cea mai mică dovada ca ar fi desfăşurat activitate fotbalistică vreodată.

- Procesul care a vizat numele de “UNIVERSITATEA” invocat de către clubul condus de Badea, nu are nicio relevanţă in ceea ce priveşte palmaresul.

Citește și: O legendă a industriei românești, la un pas de groapă! Mai are doar patru angajați din aproape 3.000

- Contractul de asociere încheiat între clubul lui Rotaru - CSU, clubul condus de Badea şi Municipiul Craiova nu are nicio relevanţă juridică în stabilirea continuităţii şi a palmaresului echipei de fotbal UNIVERSITATEA CRAIOVA", a scris Adrian Mititelu, pe pagina sa de Facebook.

Sentinţa iniţială a fost publicată pe 18 iunie, dar motivarea a apărut tocmai astăzi. În ziua în care a fost inaugurat "noul Oblemenco", la meciul cu Slavia Praga, Liga Profesionistă de Fotbal a recunoscut CS U Craiova drept continuatoarea echipei din anii '90. Forul intern a decis ca palmaresul echipei din 1948 până în 1991 să fie acordat echipei din Liga 1. În urmă cu câteva luni, Mititelu a mutat procesul la Timişoara, iar mutarea pare că a fost una câştigătoare.

Citește și: Investigație la sânge asupra fondurilor de pensii private! Decizie importantă după dezvăluirile făcute de consilierul premierului Dăncilă .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.