Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ în politică: Un ministru are o relație cu o prostituată în Marea Britanie

prostitutie

Încurcate sunt căile politicii, dar și mai încurcate sunt cele ale dragostei! Iar asta se demonstrează perfect în Marea Britanie. Reprezentanţi ai opoziţiei laburiste din Marea Britanie au cerut miercuri ca ministrul culturii, mass media şi sportului, John Whittingdale, să nu mai aibă niciun rol în reglementarea presei după ce s-a aflat că mai multe ziare nu au publicat informaţiile pe care le deţineau despre relaţia acestui politician conservator cu o prostituată, informează ''The Guardian'' şi BBC.

Cel vizat a recunoscut că se află într-o situaţie jenantă, dar a insistat că legătura din perioada 2013-2014 a fost mult anterioară preluării mandatului ministerial în mai 2015 şi nu a avut influenţă asupra deciziilor pe care le-a luat în actuala sa funcţie. El a relatat că pe atunci era divorţat şi a pus capăt relaţiei când a aflat că femeia respectivă era prostituată.

Citește și: El e VINOVATUL pentru arestarea lui Arsenie Boca / VIDEO

Cu toate acestea, susţinătorii unei mai stricte reglementări a presei din Regatul Unit consideră că poziţia lui este compromisă. Publicaţiile care erau la curent cu menţionatele aspecte din viaţa lui ''în mod intenţionat ar fi ţinut această sabie a lui Damocles deaspura capului'' ministrului, a afirmat Chris Bryant, de la Partidul Laburist. ''El avea întru totul dreptul la viaţă privată, dar ar fi trebuit să se retragă din procesul de reglementare a presei'', a mai spus el.

Grupul ''Hacked Off'', care face campanie în favoarea victimelor abuzurilor mass-media din Marea Britanie, s-a întrebat din ce motive tabloidele, care în mod normal exploatează intens ştiri precum cea referitoare la John Whittingdale, au preferat să tacă de această dată. Totodată, directorul acestui grup, Brian Cathcart, a fost de părere că, înainte de a accepta postul de ministru, Whittingdale ar fi trebuit să-l informeze pe premierul David Cameron asupra acestui conflict de interese, scrie EFE. Totodată, el a mai afirmat că demintarul a luat mai multe decizii ''care au favorizat mai degrabă presa decât victimele acesteia''.

Citește și: Povești după moarte: Interlopul Fane Spoitoru i-a luat, unui celebru milionar, o avere la table

Purtătorul de cuvânt al primului ministru a asigurat că şeful guvernului de la Londra ''are deplină încredere'' în ministrul culturii şi a reamintit că aceasta este ''un bărbat singur care are dreptul la viaţă privată''.

Printre responsabilităţile lui ministeriale se numără şi monitorizarea aplicării reglementărilor pentru presă susţinute de toate partidele britanice după scandalul interceptărilor ilegale ale convorbirilor unor personalităţi practicate timp de mai mulţi ani de ziarele mondene din Regatul Unit, scrie agerpres.ro.

Citește și: Bătaie ca-n filme într-un liceu din Gorj / VIDEO ȘOCANT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.