Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ la TVR: Se pregătește renunțarea la taxa TV

tvr

TVR a avut sechestru pe conturi, iar postul public are datorii uriașe! Însă o propunere bombă poate fi salvarea TVR: se pregătește renunțarea taxei tv! Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, susţine că situaţia de la Televiziunea publică ar putea fi rezolvată prin renunţarea la taxa tv şi susţinerea instituţiei doar de la buget.

Citește și: Acestea sunt motivele pentru care fostul principe Nicolae a fost decăzut din drepturi / SURSE

"N-am discutat deocamdată în UDMR această problemă, dar eu m-aş gândi la schimbarea cadrului legislativ, juridic. Există o anumită contradicţie atunci când Televiziunea publică e tratată prin lege ca o televiziune comercială dintr-un anumit punct de vedere. Televiziunea trăieşte din taxe. Ar fi mult mai bine dacă am considera-o instituţie bugetară şi am susţine într-un cadru foarte bine stabilit, inclusiv financiar, am susţine televiziunea din bugetul de stat având un control parlamentar în ceea ce priveşte activitatea sa. (...) Am putea să renunţăm la taxe şi să trăiască din buget, dar într-un cadru foarte bine stabilit", a declarat Marko Bela, miercuri, la RFI.

Vezi și:Reacția fostului principe Nicolae după retragerea titlurilor regale

El consideră că în prezent Televiziunea publică are "o falsă autonomie", întrucât aceasta nu funcţionează din punct de vedere financiar, iar conducerea ei - Consiliul de Administraţie - este oricum numită de Parlament.

Pe de altă parte, Marko Bela este de părere că, dacă este "echilibrat", controlul politic asupra SRTv nu reprezintă un pericol.

Citește și: Acuzații dure din interior la adresa Casei Regale: Ce s-a întâmplat cu principele Nicolae

"Nu ştiu dacă trebuie eliminat controlul politic, dacă acest control este echilibrat şi este vorba de controlul întregului spectru politic. Controlul politic e periculos atunci când numai o parte a eşichierului politic controlează o astfel de instituţie, o televiziune publică, dar dacă toate formaţiunile politice au un cuvânt de spus, atunci nu cred că trebuie să ne temem de controlul politic", a explicat senatorul UDMR.

Citește și: Decizie luată de Klaus Iohannis în privința soțului judecătoarei Iulia Motoc

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.