Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mike Pence a fost audiat șapte ore în procesul pe numele lui Trump, legat de asaltul Capitoliului

Agerpres
Mike Pence

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence a apărut în faţa unui mare juriu care investighează rolul fostului preşedinte Donald Trump în eforturile de a anula alegerile din 2020, a declarat joi pentru Reuters o sursă familiarizată cu această chestiune. La începutul acestei luni, Pence a declarat că nu va face apel la decizia unui judecător care l-a obligat să depună mărturie în faţa marelui juriu federal despre conversaţiile pe care le-a avut cu Trump înainte de atacul mortal de la Capitoliul SUA - sediul Congresului american - din 6 ianuarie 2021.

Donald Trump a pierdut apelul care încerca să blocheze mărturiile lui Pence

Miercuri, Trump a pierdut un apel pentru a-l împiedica pe Pence să depună mărturie în cadrul anchetei întreprinse de un procuror special, potrivit CNN. Pence a stat joi în interiorul Curţii Districtuale a SUA din Washington timp de peste şapte ore, au relatat ABC News şi NBC News. Securitatea a fost întărită la tribunalul federal din Washington, iar un câine dresat pentru a depista bombe a fost văzut pe hol. Reprezentanţii lui Pence nu au făcut niciun comentariu. Înfăţişarea fostului vicepreşedinte în faţa marelui juriu are loc în contextul în care acesta analizează o posibilă candidatură împotriva lui Trump pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024. Procurorul special Jack Smith se ocupă de ancheta referitoare la eforturile de a anula rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2020, investigând inclusiv un complot pentru a prezenta liste false de electori care să împiedice Congresul să certifice victoria democratului Joe Biden.

Înaintea atacului susţinătorilor lui Trump asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021, preşedintele l-a atacat în mod repetat pe Pence pentru că a refuzat să încerce să împiedice Congresul să certifice victoria lui Biden în alegerile din 2020. Trump se confruntă şi cu alte obstacole juridice, inclusiv o anchetă separată a unui procuror special privind gestionarea documentelor clasificate şi o anchetă în Georgia legată de presupuse interferenţe în alegerile din 2020 din acest stat. Trump, care şi-a anunţat la sfârşitul anului trecut candidatura la Casa Albă pentru 2024, a fost recent pus sub acuzare într-o anchetă separată la New York, în legătură cu presupuse plăţi trecute necorespunzător în evidenţele contabile pentru ca o femeie care susţine că a întreţiunut relaţii sexuale cu el să păstreze tăcerea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.