Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombă pentru progresiști: PPE se va implica direct în protejarea familiei tradiționale prin politici speciale

EPP - PPE
PPE EPP partid

Femeile din organizaţiile Partidului Popular European este esenţial să iniţieze şi să desfăşoare politici focusate pe cetăţean, pe familie, pe copii şi pe relaţiile intergeneraţionale este concluzia reliefată la recentul Congres al EPPW, a declarat duminică, pentru AGERPRES, preşedinta Organizaţiei de femei a Partidului Popular European (EPPW), deputata UDMR Biro Rozalia.

Potrivit acesteia, în cadrul Congresului EPPW au fost primite două mesaje importante de la preşedintele PPE, Manfred Weber şi de la preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Manfred Weber şi-a reafirmat sprijinul total, al său şi al partidului, în ce priveşte activitatea EPPW, precum şi necesitatea ca în politicile PPE să se contureze foarte clar viziunea femeilor lider din PPE privind problemele comunităţii şi răspunsurile concrete ce se pot oferi. Ursula von der Leyen a evidenţiat importanţa puterii femeilor lideri în cadrul PPE, faptul că pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, atât Parlamentul European, cât şi Comisia Europeană, sunt conduse de femei, care sunt de la Partidul Popular European, şi s-a mai referit la importanţa Directivei aplicate prin care în firmele mari internaţionale, în boardul companiilor procentul femeilor să fie crescut. De asemenea, preşedinta CE a vorbit despre proiectul de a reduce orice formă de violenţă asupra femeilor şi de a asigura salarii egale pentru muncă egală în toată Uniunea Europeană", a afirmat preşedinta EPPW.

Conform celor precizate de deputata Biro, comisarul pentru Democraţie şi demografie Dubravka Suica a vorbit despre evoluţiile demografice din ţările UE şi cât de necesar este, în acest context, crearea unui pact intergeneraţional şi proiecte pentru politici familiale, pentru educaţia timpurie şi de calitate superioară a copiilor. Vicepreşedinta PPE Esther de Lange s-a referit la Agenda socială a PPE - "Partidul oamenilor, în primul şi în primul rând", ce vrea să asigure condiţii de viaţă şi incluziune socială pentru fiecare familie în nevoie.

"Congresul, având ca temă principiul "Nu lăsăm pe nimeni în urmă", s-a încheiat cu concluzia că esenţial pentru organizaţiile de femei este ca, bazându-se pe necesităţile locale, să iniţieze şi să desfăşoare politici focusate pe cetăţean, pe familie, pe copii şi pe relaţiile intergeneraţionale, având în atenţie persoanele de vârsta a treia", a menţionat Biro Rozalia.

Conform acesteia, principiul "Nu lăsăm pe nimeni în urmă" este avut în vedere şi în modul în care sunt organizate activităţile UDMR, prioritate având familia.

"Având în vedere multiplele crize cu care se confruntă statele membre din UE, criza umanitară determinată de războiul din Ucraina şi cel din Orientul Apropiat, suntem nevoiţi să ne gândim în primul rând la familii, la femeile, copiii şi bătrânii care suferă din cauza acestor condiţii inumane cu care se confruntă comunităţile din Ucraina, respectiv cele din Israel şi Gaza", a spus Biro.

La Congresul EPPW, care a avut loc în Olanda în zilele de 10 şi 11 noiembrie, au participat peste 60 de reprezentante din 22 de organizaţii naţionale de femei ale partidelor ce fac parte din PPE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.