Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Raport confidenţial despre SIPA prezentat la România TV: Legături cu un fost ministru

captura RTV
document SIPA

Scandalul arhivelor SIPA trece la un alt nivel. Deşi fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a spus că nu a intrat în aceste arhive, Victor Ciutacu de la România TV a prezentat un document care ar demonstra contrariul. Este vorba despre un raport confidenţial trecut şi prin CSAT conform căruia Monica Macovei ar fi primit acte din arhiva SIPA. Este vorba despre un document semnat de un alt fost ministru, Cătălin Predoiu.

Citește și: Tom Cruise anunță un nou film Top Gun

Conform raportului, care este secret de serviciu, "membrii Comisiei, desemnate prin ordinul ministrului Justiţiei, nr. 106C, din 3 februarie 2005 au ridicat documente din arhiva operativă aflată în cadrul Serviciului de Informaţii Clasificate din Ministerul Justiţiei, pe care le-au predat ministrului Justiţiei, Monica Macovei".

Totodată, în raport se spune că "documentele sunt referitoare la mai multe categorii de persoane din sistemul justiţiei, de exemplu magistraţi, personal auxiliar etc. din sistemul penitenciar, dar şi alte persoane ce îndeplineau funcţii publice în diverse alte domenii, cetăţeni străini, etc".

Dezvăluirea vine la doar câteva zile după ce Monica Macovei a dezminţit categoric că nu a văzut niciun document de la SIPA. "Am decis în 2005, ca ministru, ca la mine să nu vină nicio informare de la SIPA/DGPA. Repet: n-am primit niciun dosar, n-am sustras niciun dosar, n-am făcut nicio fotocopie (...) Vreau să insist încă o dată pe următorul lucru: este fals, este o minciună faptul că aș fi sustras documente, sau că aș fi primit dosare de acolo. N-am primit niciun dosar, n-am sustras niciun dosar, n-am făcut nicio fotocopie. Și n-am avut niciun interes, decât să-l desființez tocmai ca o măsură de independență a justiției", spunea Monica Macovei pe 20 mai 2017.

Predoiu a semnat documentul prin care anumite hârtii ar fi ajuns la Monica Macovei. În arhiva SIPA erau şi mai multe secrete despre demnitari."Această arhivă trebuie desecretizată precum CNSAS, nu aşa aruncată pe piaţă. Suntem ţara cu cei mai mulţi securişti pe cap de locuitor. Aşa ar trebui, să o cheme organele pe Monica Macovei", a spus şi Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii.

 

content-image

content-image

 

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.