Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA ZILEI Ministerul Sănătății INFIRMĂ diagnosticul de paralizie facială apărut ieri la un medic după vaccinul anticoronavirus

Inquam Photos/ Octav Ganea
ministerul sanatatii

Doctorița în vârstă de 32 de ani, din Vâlcea, despre care s-a aflat că a suferit o paralizie facială după administrarea dozei de rapel a avut doar „simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate”, transmite, vineri, MS, conform Mediafax.

Citește și: Florin Cîțu DĂ BOMBA! PRIMUL SPOR care li se va TĂIA bugetarilor: Am descoperit sporuri de care nu știam că există

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea, cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„Potrivit primului buletin de raportare a reacțiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij și subfebrilitate. Toate investigațiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, cât și la Spitalul Universitar de Urgență din București au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”, arată Ministerul Sănătății.

În prezent, doctorița se află în stare clinică bună.

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.