Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamente la cea mai mare centrală nucleară din Europa: Administrația pro-rusă acuză Ucraina pentru un nou atac la Zaporojie

Zaporojie centrală Ucraina

Forțele armate ale Ucrainei au supus pentru a doua oară în decurs de o zi la bombardamente masive teritoriul centralei nucleare din Zaporojie și al orașului Energodar, a susținut joi un membru al consiliului principal al administrației militaro-civile din regiune, Vladimir Rogov.

"Teroriștii ucraineni continuă bombardarea masivă a teritoriului Energodar și al centralei ZNPP. Cinci "sosiri" au fost înregistrate în zona comandamentului centralei - lângă locul de sudură și depozitul de surse de radiații. Alte cinci 'sosiri' au avut loc în zona stației de pompieri situată nu departe de ZNPP", a scris el pe canalul său de Telegram.

Rogov a adăugat că Forțele Armate ale Ucrainei au atacat centrala nucleară din Zaporojie folosind MLRS și artilerie grea de pe malul drept al Niprului. "Atacurile asupra centralelor nucleare sunt efectuate folosind MLRS și artilerie grea de pe malul drept al Niprului, de pe teritoriul regiunii Dnipropetrovsk, din așezările Nikopol, Marganets și Tomakovka, controlate de regimul Zelenski", a scris el.

Administrația pro-rusă din orașul Energodar a precizat că loviturile nu au dus la incendii la unitățile energetice. "Informațiile [privind consecințele bombardamentelor] sunt în curs de precizare, dar în mod cert unitatea energetică nu a luat foc", a declarat un reprezentant al administrației militaro-civile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.