Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardamente puternice ale Franţei asupra Statului Islamic

siria

Aviaţia franceză a bombardat din nou fieful grupării jihadiste Statul Islamic (SI) la Raqa, în nordul Siriei, în noaptea de luni spre marţi, distrugând un centru de comandă şi un centru de antrenamente, a anunţat Statul Major al armatei franceze, citat de AFP. 

'Armata franceză a efectuat pentru a doua oară într-un interval de 24 de ore un raid aerian împotriva Daech (acronimul arab al Statului Islamic) la Raqa în Siria', a indicat Statul Major francez, într-un comunicat citat de Agerpres.

La raidul, efectuat la 00h30 GMT (01:30 ora Franţei), au participat 'zece avioane de vânătoare Rafale şi Mirage 2000 - care au decolat din Emiratele Arabe Unite şi Iordania', lansând 16 bombe, într-o misiune de o mărime comparabilă cu cea de duminică seara. 'Două obiective au fost lovite şi distruse simultan', mai precizează comunicatul. 

'Desfăşurat în colaborare cu forţele americane, raidul a vizat situri identificate în cadrul misiunilor de recunoaştere efectuate anterior de Franţa'. Aviaţia franceză intervine din septembrie în Siria împotriva Statului Islamic. 

Preşedintele François Hollande a anunţat că riposta Franţei va fi 'nemiloasă' după atentatele de vineri, cele mai sângeroase comise vreodată pe teritoriul Franţei. 

Zece avioane de vânătoare franceze au lansat 20 de bombe la Raqa, capitala de facto a Statului Islamic, duminică seara, distrugând un post de comandă şi un centru de antrenamente ale grupării. 

Acesta a fost un raid de o amploare fără precedent, prin numărul avioanelor desfăşurate, de la începutul loviturilor aeriene franceze în Siria la sfârşitul lunii septembrie. 

Atacurile vor fi din ce în ce mai frecvente pe măsură ce aviaţia franceză va acumula informaţii datorită zborurilor de recunoaştere. 

După atentatele de vineri de la Paris, Statele Unite şi Franţa au decis să-şi intensifice schimbul lor de informaţii cu privire la potenţialele ţinte. 

Franţa îşi va intensifica operaţiunile împotriva Statului Islamic în Siria graţie informaţiilor obţinute de serviciile secrete şi ca urmare a desfăşurării portavionului Charles-de-Gaulle, ceea ce va tripla capacitatea sa de atac.

Primele atacuri ale aviaţiei franceze asupra poziţiilor Statului Islamic la Raqa au avut loc în noaptea de duminică spre luni, după ce vineri seara mai multe atentate simultane au zguduit Parisul, răpind viaţa a 129 de persoane. La această operaţiune au participat zece avioane de vânătoare care au lansat circa 20 de bombe. Un punct de comandă şi o tabără de antrenamente au fost distruse în urma raidului.

Vezi şi: Portavionul francez 'Charles de Gaulle', trimis în estul Mediteranei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.