Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Portavionul francez 'Charles de Gaulle', trimis în estul Mediteranei

mediterana

Portavionul din dotarea armatei franceze va fi trimis în estul Mediteranei în loc de Golful Persic pentru a putea acţiona mai repede în zonă, a făcut cunoscut luni o sursă militară, după ce preşedintele François Hollande a anunţat plecarea vasului pentru operaţiuni în Siria, transmite AFP, citată de Agerpres.

Nava "Charles de Gaulle" va ajunge în câteva zile în estul Mediteranei, în largul Siriei sau Libanului, de unde a plecat în urmă cu aproape o lună pentru a merge în Golful Persic. 

"Portavionul Charles de Gaulle va merge joi în estul Mediteranei pentru a ne tripla capacităţile de acţiune", a declarat şeful statului francez în faţa parlamentului reunit la Palatul Versailles, la vest de Paris.

Cu 26 de avioane de vânătoare la bord - 18 Rafale şi opt Super Etendard -, el va creşte considerabil capacitatea de lovitură a Franţei în regiune reducând timpul de zbor în raport cu misiunile realizate în prezent dinspre Golful Persic. 

Franţa dispune în acest moment de şase avioane Rafale în Emiratele Arabe Unite şi şase Mirage 2000 în Iordania care asigură zilnic misiunile de bombardament şi recunoaştere în Irak şi Siria. 

Cu 38 de avioane de vânătoare în total, Franţa "îşi va putea intensifica operaţiunile în Siria", cum a anunţat François Hollande după atacurile criminale de la 13 noiembrie din capitala ţării. 

La două zile după atentate, aviaţia franceză a bombardat intens duminică seară Rakka, capitala grupării Statul Islamic (SI) din nordul Siriei. 

Într-un raid de o amploare fără precedent de la declanşarea primelor operaţiuni aeriene în Siria la sfârşitul lunii septembrie, zece bombardiere au lansat 20 de bombe asupra unui post de comandament şi a unui centru de antrenament al SI. 

"Vom continua aceste lovituri în cursul săptămânilor care urmează (...) Nu va fi niciun răgaz şi niciun armistiţiu", a declarat preşedintele François Hollande în faţa parlamentarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.