Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BONUS de 6 miliarde de euro: Anunțul făcut de Comisia Europeană pentru România

Inquam Photos / George Calin
colegiul-comisarilor-juncker-cotroceni

Comisia Europeană (CE) discută o variantă de fonduri europene prin care România ar avea alocată o sumă cu 8% mai ridicată, respectiv de 6 miliarde de euro, pentru perioada 2021-2027, a afirmat Corina Crețu, comisarul european pe Politică Regională, vineri seara, în cadrul unei emisiuni.

„Potrivit formulei pe care noi, Comisia, am propus-o țări ca România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania și Finlanda, pentru că mergem pe PIB-ul pe cap de locuitor vor avea mai mulți bani. România va avea cu 8% mai mult. Cred că România trebuie să facă tot ce poate să convingă statele membre, pentru că știți că nu există o unanimitate să adoptăm acest buget, să adoptăm acest buget înainte de alegerile europarlamentare”, a afirmat, vineri seara, Corina Crețu, comisarul european pe Politică Regională, în cadrul unei emisiunie la Digi 24.

Citește și: S-a aflat! Cine e, de fapt, românul care a realizat din ‘umbră’ discursul lui Donald Tusk

Pentru politica de coeziune din perioada 2021-2027, Comisia Europeană a propus un buget de 373 de miliarde de euro, iar Parlamentul European urmează să ia o decizie.

Astfel, acest buget este una dintre prioritățile autorităților române pentru președinția rotativă.

„În martie, începem negocierile cu fiecare stat membru, pentru perioada de programare 2021-2027. Nu dictăm noi de la Bruxelles ce să facă cu banii. În primul rând, nu cred că ptuem avea atâta aroganță să considerăm noi care sunt nevoile. Aceasta este trăsătura specifică a politicii de coeziune, pentru că se adaptează regiunii, nevoilor populației. În funcție de nevoi, vom avea și o schimbare a regulamentelor. În calitatea mea de comisar european, am vizitat fiecare stat membru și n-am avut niciun stat membru care să nu se plângă de regulamentele stufoase. Am propus o simplificare radicală a regulamentelor. Acum avem o cărticică, care este jumătate decât regulamentele anterioare, pentru cinci fonduri europene”, a explicat Crețu.

Comisarul european pe Politică Regională va fi prezentă la toate trialogurile atât pentru bugete, cât și pentru regulamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.