Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boost pe piața imobiliară, la granița cu România: Ungaria se pregătește să reducă puternic dobânzile

cnbc.com
piata imobiliara

Inflaţia în Ungaria va încetini la o singură cifră până la finalul anului, de la 24% în aprilie, permiţând Băncii Centrale să reducă semnificativ dobânzile până în primăvara anului viitor, a afirmat ministrul Dezvoltării Economice, Marton Nagy, într-un interviu acordat site-ului vg.hu, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare ale gospodăriilor şi a dobânzilor la creditele acordate micilor companii va putea fi retrasă numai când dobânda de referinţă va scădea la o singură cifră, a declarat Nagy.

Acesta a adăugat: "Atingerea unui nivel al inflaţiei de o singură cifră până la finalul anului ar putea însemna că dobânda de referinţă ar putea ajunge de asemenea la o singură cifră până în primăvara lui 2024. Problema într-adevăr dificilă va fi să reducem inflaţia sub 5%, deoarece nu va fi uşoară scăderea aşteptărilor inflaţioniste, existând şi alţi factori care fac dificilă atingerea acestui obiectiv".

Ungaria are cel mai ridicat nivel al inflaţiei din UE.

Luna trecută, Banca Centrală a Ungariei a redus dobânda la depozitele overnight de la 18% la 17% şi a indicat că sunt posibile noi reduceri "graduale" în urma încetinirii inflaţiei, fiind prima care demarează o astfel de relaxare a politicii monetare în Europa.

Anterior, Banca Centrală a Ungariei s-a confruntat cu presiuni din partea Guvernului premierului Viktor Orban pentru a reduce costul creditului, din cauza efectelor asupra economiei, care stagnează anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.