Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOR pune punct scandalurilor. Noul episcop de Huşi, înscăunat în prezenţa a mii de enoriaşi - VIDEO

agerpres.ro
Episcop de Husi Preasfintitul Ignatie Muresanul

Episcopul care a provocat cel mai mare scandal sexual din BOR a părăsit funcţia, forţat de împrejurări, iar mai-marii Bisericii par să fi pus punct întregii poveşti. Mii de persoane au participat, duminică, la ceremonia de înscăunare a noului Episcop de Huşi, Preasfinţitul Ignatie Mureşanul. Slujba a avut loc în Curtea Episcopiei Huşilor şi a fost oficiată de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în prezenţa episcopilor din întreaga ţară, potrivit România TV.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Ministerul Muncii, REACŢIE după ce o tânără a rămas fără pensia de handicap

Mitropolitul Moldovei a vorbit despre menirea arhiereului: aceea de a-l sluji întru totul pe Dumnezeu, de a fi aproape de preoţii şi credincioşii pe care îi păstoreşte.

La finalul slujbei a avut loc ceremonia de întronizare, când PS Ignatie a primit binecuvântarea de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a primit însemnele arhiereşti.

"Fără harul lui Dumnezeu nimic măreţ şi plăcut cerului nu poate fi înfăptuit spre slujirea lui şi a oamenilor. Nimic din tot ceea ce ţine de credinţă şi viaţa Bisericii nu poate fi întemeiat cu adevărat decât numai pe căutarea şi intrarea convingătoare în interiorul voii şi a gândului lui Dumnezeu pentru noi, oamenii muritori. De aceea, am deplina conştiinţă că nu la o vrednicie simplă şi obişnuită mă cheamă Domnul, ci la mai multă slujire şi la mai multă nevoinţă decât de obicei", a spus noul Episcop de Huşi în cuvântarea pe care a ţinut-o după ceremonie.

Preasfinţitul Părinte Ignatie Mureşeanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a fost ales în postul vacant de Episcop al Huşilor în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 5 octombrie 2017.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ din partea medicilor. Se anunţă schimbări de PROPORŢII pentru militari

Reamintim că scandalul de la Episcopia Huşilor a izbucnit la jumătatea lunii iunie anul curent. Pe fondul unor presiuni şi ameninţări cu divulgarea în presă a imaginilor compromiţătoare, episcopul Corneliu a mers la DNA şi a denunţat trei dintre preoţii care îl şantajau. Prelatul s-a plâns procurorilor că respectivii clerici îi solicitau funcţii şi bani.Decizia de a depune plângere la DNA fără a-şi informa superiorii, a atras critici, Corneliu Bârlădeanu fiind acuzat că a încălcat cutumele bisericeşti,scrie ziarul Adevărul .

După arestarea la domiciliu a celor trei preoţi acuzaţi de şantaj, la scurt timp în presa tabloidă a fost publicat unul dintre cele opt filmuleţe ridicate de procurorii DNA în urma percheziţiilor. Imaginile înfăţişau doi bărbaţi în sutană în ipostaze intime, unul dintre ei având fizionomia şi vocea asemenea episcopului Corneliu.

După vizionarea imaginilor necenzurat, atât reprezentanţii Patriarhiei Române, cât şi cei ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, au concluzionat că Corneliu Bârlădeanu pare a fi unul dintre protagoniştii filmării. Abia după publicarea materialului video, Mitropolia Moldovei a dispus oprirea de la slujire a episcopului de Huşi,  mai scrie ziarul Adevărul.

Citeşte şi: Accident în lanţ în Pasajul Băneasa. Circulaţia a fost blocată - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.