Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Borbely: Reducerea poluării depinde în mare măsură de eficientizarea energetică a clădirilor

laszlo borbely timisoara

Reducerea poluării depinde în mare măsură de eficientizarea energetică a clădirilor, în condiţiile în care 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în construcţii, a afirmat consilierul de stat, Laszlo Borbely, în cadrul primei şedinţe a Comitetului interministerial care coordonează Strategia naţională de renovare pe termen lung.

"Sănătatea noastră este strâns legată de aerul pe care îl respirăm. Reducerea poluării din oraşe şi nu numai depinde în mare măsură de eficientizarea energetică a clădirilor. 40% din emisiile de dioxid de carbon rezultă din serviciile energetice necesare în clădiri. Viitorul construcţiilor va fi strâns legat de această componentă, întrucât vorbim şi de posibilităţi de finanţare importante. Sunt convins că prin intermediul Comitetului interministerial vom dezvolta un plan de acţiuni eficient, în sprijinul sectorului de construcţii", a spus Borbely, citat într-un comunicat de presă al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, transmis vineri AGERPRES.

Conform informării, printre cele mai ambiţioase ţinte ale Uniunii Europene pentru următorii ani sunt legate de reducerea gazelor cu efect de seră, iar unul dintre demersurile începute la nivel naţional, prin care autorităţile publice îşi propun să contribuie la atingerea acestor obiective, este Strategia naţională de renovare pe termen lung.

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă este implicat în asigurarea secretariatului şi operativităţii acestui Comitet interministerial din care mai fac parte reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Secretariatului General al Guvernului, specialişti din ministere şi reprezentaţi din institute de cercetare şi universităţi.

Prima şedinţă a acestui comitet s-a desfăşurat online şi a fost prezidată de către Istvan Zahoranszki, secretar general adjunct al Guvernului.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate principalele provocări privind implementarea Strategiei de renovare şi a fost adoptat regulamentul de funcţionare, conform agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.