Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Becker este PENTRU ajustarea calendarului competiţional

www.agerpres.ro
Boris Becker

Fostul jucător de tenis german Boris Becker a afirmat că organismele de conducere din tenisul mondial ar trebui să utilizeze timpul liber apărut pe fondul suspendării competiţiilor în contextul pandemiei de coronavirus pentru a rezolva ''nesincronizările'' din calendarul competiţional şi pentru a-şi ''alinia'' interesele, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Becker s-a declarat un susţinător al ideii lansate de elveţianul Roger Federer, care ar dori o fuziune între organizaţiile ATP şi WTA, fiind de părere că în această perioadă ar trebui să aibă loc discuţii în acest sens.

''Aş dori să văd mai multe evenimente combinate. Competiţiile feminine şi masculine de peste zece zile ar fi scenariul ideal. Cred că avem prea multe turnee din săptămână în săptămână. Uneori avem două sau trei în aceeaşi săptămână în ţări diferite ceea ce nu mi se pare a fi în regulă. Bineînţeles, pentru turneele mici va fi greu să supravieţuiască şi nu ştiu cum vor fi prinse în calendar sezonul următor. Deci m-aş bucura ca organizatorii marilor turnee, organismele de conducere să ajungă la un numitor comun privind cea mai bună formulă pentru tenis'', a spus Becker.

Întrebat dacă este de părere că se va mai juca tenis în acest an, germanul a indicat că va depinde mult de ceea ce se va decide cu privire la US Open şi Roland Garros.

Citeşte şi: ALERTĂ După decizia CEDO în cazul Kovesi, ministrul Justiției propune Guvernului Orban ELIBERAREA lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția

''Cred că depinde foarte mult de decizia privind US Open şi Roland Garros. Dacă va fi o decizie favorabilă, s-ar putea să mai avem două turnee mai mici înainte de US Open. Important este să nu se grăbească în privinţa luării unei decizii, dar dacă totul va fi în regulă vom mai avea tenis până la finalul anului'', a punctat Boris Becker.

Pe de altă parte, el a arătat că în cazul în care nu se va mai juca, ar fi o perioadă grea pentru tânăra generaţie, care capătă experienţă din disputarea acestor turnee, mai puţin pentru jucătorii deja consacraţi.

Circuitele ATP, WTA şi ITF au suspendat în martie toate turneele cel puţin până la jumătatea lunii iulie, după ce ţările au început să blocheze frontierele pentru a combate răspândirea coronavirsului.

Organizatorii Grand Slam-ului de la Roland Garros au discutat cu forurile de conducere ale tenisului o ajustare a calendarului competiţional, în timp ce media relatează despre amânarea cu o săptămână a turneului, reprogramat între 20 septembrie şi 4 octombrie.

''Noi am luat la mijlocul lunii martie decizia de a amâna turneul de la Roland Garros pentru perioada 20 septembrie-4 octombrie. De atunci, am avut discuţii cu forurile internaţionale (ITF, WTA, ATP) privind optimizarea calendarului pentru a doua parte a sezonului, care urmează să finalizat de părţile interesate în curând'', a declarat purtătorul de cuvânt al Federaţiei franceze de tenis (FFT).

Boris Becker, care a câştigat şase titluri de Mare Şlem în carieră, inclusiv trei la Wimbledon, a fost declarat falit pe 21 iunie 2017 de către Înalta Curte din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.