Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson a răspuns la chestionarul poliţiei în legătură cu petrecerile organizate în Downing Street în perioada lockdownului

politico.eu
Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, a răspuns la chestionarul trimis de poliţia din Londra în ancheta privind petrecerile organizate în Downing Street în perioada lockdownului, au declarat serviciile sale vineri seară, notează AFP.

Şeful guvernului britanic, a cărui supravieţuire politică este în joc în această afacere, a returnat chestionarul de anchetă, în conformitate cu solicitarea Scotland Yard, în termenul de şapte zile care fusese fixat, potrivit Downing Street, potrivit Agerpres.

Un număr de 12 recepţii sunt vizate de ancheta poliţiei, în 2020 şi 2021.

Săptămâna trecută, poliţia londoneză a anunţat că va contacta "peste 50 de persoane" pentru a obţine mărturiile lor în această afacere care a provocat un scandal în Marea Britanie.

Scotland Yardul a subliniat că chestionarele au un "statut legal" şi trebuiau completate "cu sinceritate". În cazul unei încălcări dovedite, infractorii riscă o amendă.

Excluzând orice demisie, în pofida apelurilor în acest sens din partea opoziţiei şi a unor deputaţi din propriul său partid conservator, Boris Johnson luptă de câteva săptămâni pentru a-şi salva postul.

Liderul în vârstă de 57 de ani este slăbit de succesiunea dezvăluirilor despre aceste evenimente uneori festive din sferele puterii în timpul pandemiei, în timp ce britanicii se confruntau cu măsuri sanitare drastice impuse pentru a lupta împotriva COVID-19.

După publicarea unui pre-raport intern care identifică "erorile de leadership şi de judecată", soarta lui rămâne dependentă de concluziile anchetei poliţiei. Dacă îl copleşesc, pragul de 54 de parlamentari conservatori necesar pentru a declanşa un vot de neîncredere ar putea fi atins rapid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.