Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson amenință cu AMENZI DRASTICE rețelele de socializare care promovează atacurile rasiste la adresa fotbaliștilor de culoare din naționala Angliei

gsp.ro
anglia

Prim-ministrul Boris Johnson avertizează companiile deținătoare ale rețelelor de socializare că se vor confruntă cu amenzi de până la 10% din veniturile globale dacă nu reușesc să elimine abuzurile rasiste. Mai mulți fotbaliști de culoare au suferit atacuri verbale cu tentă rasistă în social media, anunță Mediafax.

Răspunzând întrebărilor parlamentarilor britanici, Boris Johnson le-a spus acestora că Guvernul să va modifica regimul de interzicere a suporterilor pe stadioanele de fotbal, astfel încât să acopere și cazurile de rasism online; "Dacă sunteți vinovați de abuzuri rasiste online asupra fotbaliștilor, atunci nu veți merge la meci. Fără excepții, fără scutiri, fără scuze.", relatează skysports.com.

Prim-ministrul Boris Johnson a avertizat că companiile de social media se vor confrunta cu amenzi în valoare de 10% din veniturile lor globale dacă nu reușesc să elimine ura și abuzurile rasiste de pe platformele lor.

Manifestările abuzive, cu tentă rasistă, din mediile online, asupra jucătorilor englezi Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, după ce aceștia au ratat loviturile de departajare din finala pierdută de Anglia la Euro 2020, împotriva Italiei, au fost condamnate pe scară largă.

Premierul le-a spus parlamentarilor că Guvernul său va lua măsuri, adăugând că a avut recent întâlniri cu reprezentanți ai Facebook, Twitter, TikTok, Snapchat și Instagram, cărora le-a pus în vedere faptul că va face demersuri pentru a legifera problema rasismului online.

„Dacă nu vor elimina ura și rasismul de pe platformele lor, se vor confrunta cu amenzi care se ridică la 10% din veniturile lor globale. Știm cu toții că au tehnologia necesară pentru a o face.”, a completat Primul Ministru britanic.

„Deci, ceea ce facem este să luăm măsuri practice pentru a ne asigura că regimul de interzicere a suporterilor pe stadioanele de fotbal este schimbat, astfel încât, dacă sunteți vinovați de abuz rasist online, nu veți mai putea merge la meciuri.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.