Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson critică 'bombănelile' nevaccinaților: 'Ei se înșală absolut'

politico.eu
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson îi atacă pe cei care se opun vaccinării şi ”bombănelile” acestora, relatează AFP. Poziția acestuia vine în contextul în care preşedintele francez a adoptat un ton dur faţă de persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, afirmând că scopul lui este acela de "a-i enerva" pe oamenii respectivi atât de mult încât aceştia să ajungă să se vaccineze.

”Poate 30-40%” dintre bolnavii de covid-19 spitalizaţi ”nu sunt vaccinaţi”, a denunţat Boris Johnson joi, în marja unei vizite la un centru de vaccinare, în Northampton, în centrul Angliei. ”Marea majoritate” a bolnavilor de la terapie intensivă nu a fost vaccinată, iar o ”majoritate zdrobitoare nu s-a vaccinat cu «booster»”, a declarat el, parent în cel mai dur atac la adresa celor care se opun vaccinării antcovid.

Johnson şi-a reiterat însă ataşamentul faţă de o abordare bazată pe voinţa fiecăruia în Regatul Unit, unde vaccinarea anti-covid este obligatorie doar în rândul personalului din domeniul sănătăţii şi al azilurilor de bătrâni, în contextul în care alte ţări din Europa au optat în favoarea unei ”constrângeri”.

”Dar ce tragedie este să existe această presiune asupra (Sistemului Naţional britanic de Sănătate) NHS, toate dficultăţile cu care se confruntă medicii şi infirmierele şi să existe această bombăneală despre vaccinare. Ei se înşală absolut”, a declarat el. ”Cred că a venit timpul ca eu şi Guvernul să-i luăm la întrebări despre ceea ce fac”, a spus Johnson.

Regatul Unit, care se confruntă cu un val important al variantei omicron a SARS-CoV-2, înregistrează în prezent un nivel de contaminări-”record”, de aproxmativ 200.000 de cazuri pe zi.

Regatul este una dintre cele mai îndoliate ţări de noul coronavirus şi înregistrează aproape 150.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei.

Aproximativ 60% dintre britancii în vârstă de peste 12 ani au fost vaccinaţi cu o doză ”booster” anticovid, iar peste 82% au fost vaccinaţi complet împotriva covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.