Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson, despre atentatele teroriste din 11 septembrie: 'Nu au reuşit să ne zdruncine încrederea în libertate şi democraţie'

Agerpres - Reuters
Boris Johnson

Autorii atentatelor jihadiste de la 11 septembrie din Statele Unite nu au zdruncinat încrederea "în libertate şi democraţie", a estimat premierul britanic, Boris Johnson, cu ocazia comemorării acestor atacuri, notează AFP.

"În contextul în care teroriştii au impus povara lor de durere şi suferinţă şi în timp ce ameninţarea persistă astăzi, putem spune acum, privind retrospectiv după 20 de ani, că nu au reuşit să ne zdruncine încrederea în libertate şi democraţie", a declarat liderul conservator într-o mesaj video care va fi difuzat sâmbătă la un eveniment comemorativ la London Olympic Park, potrivit agerpres.ro.

"Nu au reuşit să ne dividă naţiunile, să ne facă să ne abandonăm valorile sau să ne facem să trăim cu frică permanentă", a continuat Boris Johnson, născut la New York.

"Faptul că ne adunăm astăzi - cu durere, dar şi cu încredere şi hotărâre - demonstrează eşecul terorismului şi forţa legăturilor care ne unesc", a insistat el în legătură cu atentatele care au costat viaţa 67 de cetăţeni britanici.

Boris Johnson a vorbit despre revenirea talibanilor la putere la Kabul, la 20 de ani după ce a fost alungaţi de Statele Unite care i-au acuzat că îl adăposteau pe liderul Al Qaida, Osama Bin Laden, ucis în mai 2011 în Pakistan.

În opinia sa, "recentele evenimente din Afganistan nu fac decât să ne întărească hotărârea de a ne aminti de cei care au fost luaţi de lângă noi, de a-i preţui pe supravieţuitori şi pe cei care sunt în continuare în doliu şi de a nu renunţa la încrederea noastră în libertate şi democraţie".

În timp ce guvernul britanic a făcut cunoscut că îi va judeca pe talibani după acţiunile lor, şeful serviciilor de informaţii interne, Ken McCallum, a declarat că evenimentele din Afganistan i-au "stimulat" pe extremişti şi le-au dat "un impuls moral", spunând că serviciile sale rămân deosebit de "vigilente" în faţa ameninţării teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.