Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson își joacă mandatul și cere alegeri anticipate, după votul din Camera Comunelor: 'Țara să decidă dacă liderul opoziţiei sau eu mergem la Bruxelles'

forbes.com
boris johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus, miercuri seară, convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord.

"Ţara trebuie să decidă dacă liderul opoziţiei sau eu mergem la Bruxelles pentru a rezolva" problema Brexit, a declarat Boris Johnson în Camera Comunelor, informează mediafax.ro.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț bombă despre Kovesi:Cerută de urgență la Parchetul UE

"Dacă voi mai fi prim-ministru, voi încerca să obţin un acord. Şi, credeţi-mă, ştiu că pot. În opinia acestui Guvern, trebuie să fie organizate alegeri parlamentare pe 15 octombrie", a adăugat Boris Johnson, conform BBC, precizând că, în cazul în care Partidul Conservator (centru-dreapta) va forma şi viitorul guvern şi el va rămâne prim-ministru, va retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, cu sau fără un acord Brexit.

Camera Comunelor poate convoca alegeri anticipate cu o majoritate de două-treimi.

Citește și: Acuzații grave! Trafic de cocaină cu permisiunea SIE

La rândul său, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (centru-stânga, opoziţie), a denunţat lipsa de claritate a Guvernului Boris Johnson în privinţa Brexit şi s-a declarat favorabil unui scrutin parlamentar anticipat.

"Premierul ştie că nu există mandat pentru un Brexit fără acord, ideea nu este susţinută de o majoritate nici în ţară, nici în această Cameră parlamentară", a declarat Jeremy Corbyn, citat de Sky News.

Citește și: Olguța Vasilescu, atac dur la adresa USR: ‘Spune ca are un proiect de eliminare a pensiilor speciale. Minte!’

"Aştept ziua în care acest Guvern şi Partidul Conservator sunt daţi afară de la putere", a adăugat Jeremy Corbyn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.