Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson îşi reiterează promisiunea de a realiza Brexitul la 31 ianuarie

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson şi-a reiterat vineri promisiunea de a realiza Brexitul la 31 ianuarie, în urma victoriei zdrobitoare obţinute de Partidul Conservator la alegerile legislative anticipate de joi, relatează AFP, Reuters şi dpa potrivit Agerpres

După trei ani de dezacorduri, "voi pune capăt acestor absurdităţi şi vom face Brexitul la timp până la 31 ianuarie, fără dacă, fără dar, fără poate", a declarat Johnson în faţa susţinătorilor săi la Londra, vineri dimineaţa.

Premierul, al cărui partid a obţinut, potrivit rezultatelor încă parţiale, 363 de mandate în Camera Comunelor din totalul de 650, a adresat "felicitări absolut tuturor celor implicaţi în asigurarea celei mai mari victorii a conservatorilor din anii 1980".

Potrivit dpa, el a ţinut să le mulţumească în special susţinătorilor Partidului Laburist care au ales să voteze pentru partidul său. "Ne-aţi împrumutat votul vostru şi probabil nu vă consideraţi adevăraţi conservatori. Sunt copleşit de încrederea pe care mi-aţi acordat-o şi pe care ne-aţi acordat-o", a spus el.

"Să realizăm Brexitul, dar mai întâi, prieteni, să luăm micul dejun", a adăugat Johnson, făcând un joc de cuvinte, cum în engleză "micul dejun" - breakfast - este relativ apropiat de termenul "Brexit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.