Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson promite un sistem eficient de identificare a contacţilor bolnavilor de COVID-19 până la 1 iunie

Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a dat asigurări miercuri că Regatul Unit va dispune până la 1 iunie de un sistem eficient pentru identificarea contacţilor bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus, informează AFP potrivit Agerpres.

Acest dispozitiv se află în centrul strategiei executivului britanic de a trece la o relaxare netă a izolării în vigoare de aproape două luni în ţară, a doua cea mai îndoliată din lume după SUA.

În faţa Parlamentului, liderului opoziţiei Keir Starmer (laburist) a făcut presiuni asupra şefului guvernului, subliniind că ţara este fără "un sistem efectiv de trasare" a contacţilor de "aproape zece săptămâni (...) într-o perioadă critică".

"Sistemul va fi gata până la 1 iunie", a spus Boris Johnson, afirmând că 24.000 de persoane care se vor ocupa de această monitorizare au fost deja recrutate şi că acestea vor fi 25.000 până la 1 iunie. Aceste persoane vor fi în măsură să identifice contacţii a "10.000 de cazuri pe zi", a dat asigurări prim-ministrul, care este criticat dur pentru modul în care a gestionat pandemia.

Dispozitivul guvernului se bazează pe o aplicaţie, în prezent testată pe insula Wight, a cărei utilizare la nivel naţional a fost iniţial anunţată până la sfârşitul lunii.

Regatul Unit a înregistrat circa 41.000 de decese legate de SARS Cov-2, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.