Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson recunoaște păcatul inițial - Occidentul a făcut o greșeală teribilă în 2014: Lumea nu poate trăi într-un asemenea șantaj tot timpul

Reuters - Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, a numit o „greșeală teribilă” modul în care Occidentul colectiv a reacționat la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014 și la invazia hibridă a estului Ucrainei.

Occidentul a făcut o greșeală teribilă atunci. Liderul federației ruse a comis un act de violență și agresiune a luat o mare parte din teritoriul unui stat suveran - și i-am permis să rămână cu aceste realizări. Ne-am gândit că cumva putem reveni la normal.

Și când a decis să înceapă războiul său brutal împotriva Ucrainei, a știut că va fi o provocare pentru lume să-l pedepsească - știa că a creat această dependență. Prin urmare, își permite să bombardeze maternitățile. în consecință, simte că poate bombarda fără discernământ familiile care fug de război. Bombele scad, iar prețurile la petrol și gaze cresc și mai mult - ceea ce înseamnă și mai puțini bani în buzunar și chiar mai mulți - în putin.

Nu poate continua așa. Lumea nu poate trăi într-un asemenea șantaj tot timpul. Și atâta timp cât Occidentul este dependent din punct de vedere economic de putin, poate și va folosi această dependență. Prin urmare, această dependență trebuie să înceteze - și se va opri.

Statele Unite au anunțat deja un embargo asupra importurilor de petrol rusești. Marea Britanie va face la fel. UE a fost de acord să abandoneze resursele energetice ale Rusiei cât mai curând posibil. Și vom lucra cât mai mult cu ei și cu toți susținătorii lumii libere pentru a lucra împreună și a face această tranziție mai ușoară pentru noi toți.

Energia regenerabilă ar trebui să fie în centrul acestei strategii, așa că Marea Britanie lansează o strategie britanică de securitate energetică pentru a face Marea Britanie „mai autosuficientă și independentă de capriciile bătăușilor precum Putin”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.