Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din estul Ucrainei

forbes.com
boris johnson

Marea Britanie trebuie să discute cu Rusia subiectele ce prezintă interes pentru ambele state, în pofida unor divergenţe pe marginea acestora, a declarat luni ministrul de externe britanic, Boris Johnson, în timpul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus, Serghei Lavrov, informează agenţia de presă TASS.

"Ministrul afacerilor externe (Boris Johnson) a subliniat că relaţiile (dintre Federaţia Rusă şi Marea Britanie) nu au revenit pe făgaşul normal, însă este important să aibă loc discuţii pe marginea domeniilor de interes comun, inclusiv cele unde există divergenţe", se spune în comunicatul diplomaţiei britanice difuzat la finalul convorbirii.

Citește și: Rusia către Armata Siriană Liberă: Nu mai luptați cu unităţile kurde

În acest context, Johnson şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situaţia din estul Ucrainei, subliniază comunicatul.

Principalul subiect al convorbirii telefonice l-a constituit, potrivit TASS, problema siriană, în urma acordului cu privire la Siria înregistrat de Lavrov în timpul întrevederii sale cu secretarul de stat american John Kerry, în 9 septembrie, la Geneva. "Boris Johnson a salutat acordul dintre SUA şi Rusia în vederea restabilirii regimului de încetare a acţiunilor armate în Siria şi a subliniat că este important ca toate părţile implicate să respecte acest acord", se spune în comunicatul de presă.

"Miniştrii de externe ai Rusiei şi Marii Britanii au convenit că continue personal discuţiile, atunci când se vor întâlni la Adunarea Generală a ONU, în septembrie", a mai precizat diplomaţia britanică, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.