Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson va vizita India în ianuarie pentru a consolida legăturile comerciale

Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson se va deplasa în India în ianuarie, în prima sa vizită în această ţară de la preluarea funcţiei, în încercarea de a consolida legăturile comerciale şi investiţiile şi pentru coordonarea în combaterea schimbărilor climatice, a transmis marţi biroul său, potrivit Reuters, potrivit AGERPRES.

De la ieşirea din Uniunea Europeană în ianuarie, Johnson vrea să promoveze ceea ce el numeşte o 'Mare Britanie globală', sperând să întărească legăturile cu state mai îndepărtate şi să atragă noi investiţii în Regatul Unit, puternic lovit de pandemia de COVID-19.

"Sunt extrem de încântat că voi vizita India anul viitor, la începutul unui an palpitant pentru o Mare Britanie globală, şi sunt nerăbdător să facem acel mare salt înainte în relaţia noastră bilaterală pe care premierul (Narendra) Modi şi cu mine am promis să îl obţinem", a precizat Johnson într-un comunicat.

"Ca jucător-cheie în regiunea Indo-Pacific, India este un partener indispensabil pentru Marea Britanie, în contextul în care lucrăm pentru a impulsiona piaţa muncii şi creşterea economică, combatem ameninţările comune la adresa securităţii noastre şi ne protejăm planeta", a adăugat premierul britanic.

Johnson va participa la parada anuală de la New Delhi de Ziua Republicii din India.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.