Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson vrea să elibereze mai mulţi britanici din Iran: Vizită-fulger în această ţară

forbes.com
boris johnson

Ministrul de externe britanic Boris Johnson, se îndreaptă către Iran pentru o vizită ce face parte dintr-o călătorie în trei ţări din Orientul Mijlociu, notează CNN. Johnson se va întâlni cu omologul său Iranian, Mohammad Javad Zarif şi va insista pentru eliberarea unor persoane reţinute în Iran care au dublă cetăţenie, conform unui comunicat al Foreign Office.

Comunicatul nu o menţionează pe femeia cu cetăţenie britanică şi iraniană, Nazanin Zaghari-Ratcliffe, care a fost reţinută în Iran din aprilie 2016, dar cel mai probabil cazul ei va fi printre principalele subiecte de discuţie. Boris Johnson a fost nevoit să îşi ceară scuze publice luna trecută după ce a făcut comentarii nepotrivite privind cazul lui Zaghari-Ratcliffe care ar fi putut cauza prelungirea sentinţei.

Johnson a spus în faţa unei comisii parlamentare că Zaghari-Ratcliffe a predat journalism în timpul vizitei sale în Iran, dar mai târziu şi-a schimbat declaraţia susţinând că ea îşi vizita rudele atunci când a fost reţinută. Comentariile pare că au dus la somarea lui Zaghari-Ratcliffe la o audiere în instanţă neprogramată, comentariile făcute de Johnson fiind invocate ca dovezi că Zaghari-Ratcliffe făcea propagandă împotriva regimului, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.