Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bosch investeşte 183 milioane de euro în Ungaria

atalian.com.tr
bosch

Robert Bosch Power Tool, o subsidiară locală a gigantului german din domeniul ingineriei Bosch, va investi 70 miliarde de forinţi (183 milioane de euro) pentru înfiinţarea unui centru logistic şi pentru extinderea capacităţii de fabricare a sculelor şi bateriilor în Miskolc, Ungaria, a anunţat vineri Peter Szijjarto, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului, transmite MTI.

Acesta a adăugat că Executivul sprijină investiţia cu un grant de zece miliarde de forinţi, potrivit Agerpres.

Ungaria a făcut faţă crizelor din ultimii ani datorită "unuia dintre cele mai competitive sisteme fiscale din lume, care a creat cel mai atractiv mediu pentru investitori din Europa Centrală. În pofida tuturor dificultăţilor, economia ungară a crescut anul trecut cu 4,6%, numărul celor care au un loc de muncă a depăşit 4,7 milioane timp de şase luni consecutiv, iar exporturile au urcat cu 19%, la 142 miliarde de euro, a declarat Szijjarto.

Acesta a adăugat că anul trecut Ungaria a atras investiţii de 6,5 miliarde de euro, fiind create locuri de muncă bine plătite.

Bosch, care are aproximativ 20.000 angajaţi în Ungaria, a făcut în ultimii ani investiţii de miliarde de forinţi în această ţară. Investiţiile au ajutat la îmbunătăţirea tehnologiei ungare, a explicat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului.

Acesta a adăugat că Bosch contribuie la obiectivul Guvernului de reindustrializare şi de schimbare a politicii, de la "fabricat în Ungaria la "Inventat în Ungaria".

Companiile germane sunt cel mai mare grup de investitori în Ungaria, comerţul bilateral dintre cele două ţări atingând nivelul record de 60 miliarde de euro până în noiembrie 2022, a afirmat Szijjarto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.