Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bosniacul Bakir Izetbegovic îi îndeamnă pe sârbi să accepte adevărul în cazul Ratko Mladic

www.rfi.ro
Ratko Mladic

Liderul politic al bosniacilor musulmani, Bakir Izetbegovic, a lansat miercuri un apel sârbilor din Bosnia "să accepte adevărul" în legătură cu crimele comise de Ratko Mladic, "singura cale spre un viitor mai bun în ţară", relatează AFP. "Nimeni nu ar trebui să îl descrie pe Ratko Mladic ca pe un erou, să compună cântece în onoarea lui, să îi elogieze crimele", a declarat membrul bosniac al preşedinţiei tripartite a Bosniei şi Herţegovinei pe care o împarte cu un sârb şi un croat, conform Agerpres.

Exprimându-se la Sarajevo în faţa presei, el a spus că este convins că sârbii bosniaci "nu pot să se identifice" cu crimele lui care "ar trebui să fie puse pe umerii lui Ratko Mladici, şi nu ai poporului sârb". Pentru acesta, "nu va fi posibil să poarte o asemenea povară pe viitor", a spus el. "Este primordial pentru viitorul Bosniei şi Herţegovinei, în special pentru relaţiile interetnice, să se ia o asemenea greutate de pe umerii poporului pentru a o trece pe cei ai indivizilor", a explicat el. "Trecutul este în urma noastră, merită să ne referim la el numai în măsura în care este promisiunea unui viitor mai bun", a adăugat liderul bosniac musulman.

În vârstă de 61 de ani, Bakir Izetbegovic este fiul lui Alija Izetbegovic, liderul bosniacilor în timpul războiului din 1992-1995, un conflict care s-a soldat cu 100.000 de persoane şi 2,2 milioane de deplasaţi în Bosnia. Alija Izetbegovic a încetat din viaţă în 2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.