Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boss-ul cel mare din sistemul universitar: mașină la scară, lux și opulență

sorin campeanu

Dacă în primul material aţi aflat cine este Gheorghe Mărginean, decanul Facultăţii de Zootehnie, al cărui fiu a fost condamnat pentru o fraudă de 370.000 de euro cu fonduri europene, acum vi-l prezentăm pe şeful cel mare.

Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei, rectorul USAMV şi membru ALDE. Bun prieten cu Daniel Constantin, căruia partidul i-a retras recent sprijinul politic. Domn’ profesor trăieşte pe picior mare! Merge cu maşini de peste 120.000 de euro: o limuzină Mercedes E Class care costă peste 60.000 de euro, dar si cu un VW Touareg alb, cu numerele USAMV. De vedetă hip hop s-ar zice, dar nu suntem noi în măsură să-i comentăm gusturile domnului rector! Ah...ambele maşini ultimul model. Ţiplă! Conduse, evident, de un şofer (Ştefan Lucian este numele lui şi apare într-o poză mortală, de barosan, într-un jacuzzi la Timişoara). Ritualul când vine rectorul la serviciu e top protocol: nea Ştefan are o telecomandă doar pentru maşina lu' Şefu şi pac, se deschid barierele, pac se închid în spate. Iar Merţanul este tras la milimetru în faţa treptelor. La plecare, madam Jeni secretara îl sună că iese Bossu' şi nea Ştefan iarăşi trage Merţanul tot milimetric în faţa treptelor, îi deschide uşa Şerifului şi îl aşteaptă regulamentar în poziţie de drepţi! Elegant, elegant, informează CanCan.

Ne-am luat cu alte detalii, dar mai ar fi o chestie interesantă la capitolul maşini! În declaraţia de avere Cîmpeanu a precizat că deţine împreună cu familia patru maşini, o Toyota din 2006, două Dacii 1310 şi un Fiat 500. După cum am văzut, nu merge cu maşinile lui, că doar nu-i papagal, şi le foloseşte pe cele de mai sus, ca orice baron veritabil. Ce rost avea să bage bănuţii în cămine, în bază didactică sau cercetare....mai bun un Touareg, şi e corect raţionamentul: Mercedesul că are tracţiune spate e pentru vreme uscată - mai o mare, mai un Băile Herculane - şi Touaregul pentru zăpadă. Păi cum ar putea merge Şeriful la schi cu Mercedesul tracţiune spate?

 

Culmea coincidenţei: şi gardul, şi casa rectorului au aceaşi culoare cu căminul USAMV inaugurat anul acesta. Altă coincidenţe sunt legate de constructor... Culmea coincidenţei: şi gardul, şi casa rectorului au aceaşi culoare cu căminul USAMV inaugurat anul acesta. Altă coincidenţe sunt legate de constructor...
Fostul ministru al Educaţiei nu are vilă, ci apartament. Nu are vilă în Bucureşti adică. Ci în Otopeni, care este în construcţie. Gust desăvârşit, un adevărat pălăţel! Şi aici să vedeţi o fază, bate filmul efectiv! Culmea coincidenţei: şi gardul, şi casa rectorului au aceaşi culoare cu căminul USAMV inaugurat anul acesta. Chiar şi tâmplăria pare acelaşi model. Duşmănoşii zic că e aceeaşi mână, vezi doamne făcute de aceeaşi firmă, dar cum am putea afirma aşa ceva fără probe? Care nu le avem!  Tot o coincidenţă e faptul că lucrările la cămin s-au ”sincronizat” cu cele de la vila lui Câmpeanu. 

Bosul mare de la USAMV nu are de ce să regrete funcţia de ministru pe care a ocupat-o. Cel puţin nu din punct de vedere financiar. Potrivit declaraţiei de avere, Cîmpeanu a câştigat în 2015 de la Universitate 177.000 lei, iar ca ministru, tot în aceeaşi perioadă 86.000 lei. Ca să înţelegeţi, cât timp a fost demnitar, a făcut bani din ”activităţi didactice aferente calităţii de profesor”. Tot în aceeaşi perioadă, soţia acestuia a câştigat tot de la USAMV aproape 100.000 lei, fiind plătită pentru activităţi didactice şi cercetare. Da, aţi înţeles bine, şi doamna este arondată la aceeaşi instituţie!

 

 

Când e la muncă, nea Ştefan, şoferul lui Cîmpeanu, face limuzina lună în aşteptarea şefului. În timpul liber, se pozează ca un mini Boss, în jacuzziCând e la muncă, nea Ştefan, şoferul lui Cîmpeanu, face limuzina lună în aşteptarea şefului. În timpul liber, se pozează ca un mini Boss, în jacuzzi
O altă coincidenţă, o bună - deosebit de bună - prietenă a fostului ministru, atrăgătoarea Daniela Vasilica Burghilă, a fost numită de către acesta pe când era demnitar Director al Direcţiei Titluri Universitare din cadrul Ministerului Educatiei. Adică funcţia supremă din minister pe problema doctoratelor....care au fost un subiect deosebit de cald la un moment dat...Cadru didactic la USAMV, ataşată profund de Universitate, stimată doamnă locuieşte de timp bun în căminul A9 din cadrul campusului USAMV, acolo unde şi-a amenajat un apartament deosebit. Nu e caterincă! Pe bune: prietena buunnnăăă a rectorului - femeie matură, nu vreo studentă - locuieşte efectiv de ani de zile în campus unde are cică mai multe camere normale, care formează acum un apartament cochet. Nu e tot: doamna Burghilă este dusă şi adusă zilnic la serviciu de maşina USAMV. Altfel spus: USAMV plăteşte zilnic transportul prietenei rectorului. Pe sistemul ăsta, sigur şi cazarea e moca sau semi moca. O supoziţie. Adică vorba aceea: domnul Cîmpeanu este un adevărat galant - oferă şi "casă" şi "masă", asta evident dacă ar avea vreo legătură. Sau e tot o potriveală!
Cosmina Iordăchescu, o distinsă secretară de la Universitate, apropiată în trecut de Cîmpeanu ( popular tare, multe apropiate mai are!!! ), este actuala lui Mihai Stoiciu, patronul Union Impex SRL, una din firmele care a câştigat, alături de Sigma Rom Construct, mai multe licitaţii cu USAMV. Tot o coincidenţă. De asemenea, toată activitatea firmei lui Stoiciu este concentrată pe USAMV, dar numai. Firma se ocupă şi de nişte vile cochete, dar vom reveni la acest aspect. O altă coincidenţă, muncitorii respectivei firme locuiesc în căminul A 9 şi mănâncă la cantina studenţilor. Pe gratis! Nu demult a avut loc o situaţie care i-a făcut pe mulţi să râdă. Firma lui Stoiciu tocmai terminase o lucrare în campus, dar caietul de sarcini nu era încă gata. O altă coincidenţă, firma iubitului doamnei Iordăchescu s-a ocupat de lucrările la vila din Otopeni a lui Răzvan Ionuţ Teodorescu, preşedintele interimar la Consiliul Naţional al Rectorilor. (AFLĂ AICI MAI MULTE DESPRE EL).
Universitatea de Stiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară a atribuit în ultimii ani mai multe contracte pentru renovarea unor corpuri de clădiri, dar şi pentru amenajarea de locuri de parcare. Din totalul lucrărilor de acest gen, circa 20% au fost câştigate de SC Sigma Rom Construct SRL. Surse din campus se jură că muncitorii lui Sigma Rom au fost cazaţi în căminul A9 la etajul 3, ca să vezi ospitalitate! În ultimii ani, potrivit b365.ro, firma a câştigat 10 contracte cu USAMV, din care 6 fără licitaţie deschisă, respectiv prin negociere fără anunţ de participare, conform informaţiilor postate în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP). Valoarea totală a lucrărilor atribuite prin negociere fără anunţ de participare, incluzând şi un act adiţional, se ridică la peste 29,2 milioane lei cu TVA, echivalentul a circa 6,6 milioane de euro. Numai pentru locuri de parcare, firma a încasat 1,5 milioane euro, "în regim de urgenţă". Astea-s firmele care au copiat tâmplăria de aluminiu, culorile şi altele de la casa Bossului din Otopeni şi le-au replicat pe căminele din campus!

 

 

Bună prietenă cu şeful cel mare de la Universitate, atrăgătoarea Daniela Vasilica Burghilă a fost numită de către acesta pe când era demnitar Director al Direcţiei Titluri Universitare din cadrul Ministerului Educatiei. Ea locuieşte în campus şi este dusă cu maşina USAMV zilnic, asta că e prietena rectorului...Bună prietenă cu şeful cel mare de la Universitate, atrăgătoarea Daniela Vasilica Burghilă a fost numită de către acesta pe când era demnitar Director al Direcţiei Titluri Universitare din cadrul Ministerului Educatiei. Ea locuieşte în campus şi este dusă cu maşina USAMV zilnic, asta că e prietena rectorului...
Şi ca un mic cancan, dacă tot suntem pe cancan.ro, siteul nr. 1 din România, cică sunt tatonări serioase cu privire la selecţia naşilor în eventualitatea unei căsătorii a cuplului doamna Iordăchescu - domnul Stoiciu: familia Cîmpeanu sau familia lui Daniel Constantin? Off the record, doamna Cîmpeanu nu prea vrea şi e de neînţeles: de ce n-ar năşi o apropiată a soţului? Treaba dânşilor până la urma urmei. Cert e că parcă are dreptate, n-ar da bine: păi tu rector şi finul câştigă pe bandă rulantă lucrări de milioane de euro de la instituţia pe care o conduci....e cam ciudăţel!

Gheorghe Mărginean şi Sorin Câmpeanu sunt fanii lui Daniel Constantin. Lumea vorbeşte că profesorul şi politicianul preferă restaurantul Rustic din campus, motiv pentru care se mai văd pe acolo şi mai schimbă o vorbă. Soţia lui Daniel Constantin are o florărie în apropierea cantinei Universităţii, si a cam dat lovitura! La câte secretare sunt în Universitate, dar nu numai ele, Sorin Câmpeanu şi Mărginean, dar şi studenţii de la USAMV fac vânzare bună. Florăria a fost renovată de instituţie şi dată doamnei Constantin la cheie, ceea ce este foarte frumos până la urma urmei!

De asemenea, ca să vedeţi că aceste coincidenţe nu se mai termină, fratele lui Daniel Constantin e căsătorit cu sora lui Răzvan Chiriţă, priceputul administrator al căminului A1. N-am terminat! Concubina lui Răzvan Chiriţă, cu care are şi un copil superb, e administrator ai ea al căminului A6. Te doare capul. De ce oare nu transformă USAMV într-un SRL şi devine totul mai simplu?!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.