Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Botoșaniul vrea să se înfrățească cu orașul american Pittsburgh

Primarul Botosaniului, Ovidiu Portariuc, a anuntat miercuri, într-o conferinta de presa, demararea procedurilor pentru înfratirea municipiului cu orasul Pittsburgh din statul american Pennsylvania.

Demersurile survin la aproape trei saptamâni de la întâlnirea pe care Portariuc a avut-o, în Statele Unite ale Americii (SUA), cu primarul orasului Pittsburgh, Bill Peduto.

'Cred ca avem foarte multe de câstigat, în primul rând pe termen mediu si lung, dintr-o asemenea legatura. Ma refer aici la schimburi culturale, schimburi în domeniul educational, schimburi în domeniul administrativ, în domeniul mediului de afaceri. Orasul Pittsburgh s-a reinventat în ultimii 20 de ani, dupa ce, asemenea orasului Detroit, a trecut printr-o criza majora, fiind în preponderenta un oras industrial, dar reinventându-se si aducând tehnologii noi, mai ales în ceea ce priveste industria informatica, cercetare medicala, bio-tehnologii. Cred ca avem si în domeniul acesta foarte multe de învatat', a afirmat Portariuc.

Primarul Botosaniului a participat, timp de o luna, la o bursa în SUA obtinuta prin Programul Marshall Memorial Fellows, implementat în perioada 2015- 2016, la care participa 76 de persoane din întreaga lume, dintre care 42 din Europa, iar 34 din Statele Unite ale Americii.

Botosaniul mai este înfratit cu orasul Laval din Canada.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.