Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Box: Încă o finală pentru România, la Europenele de cadeţi de la Sofia

www.news.ro
mănuși box

Pugilista română Maria Botică s-a calificat, marţi, în finala cat. +80 kg, la Campionatele Europene de box pentru cadeţi de la Sofia (sportivi născuţi în 2004 şi 2005), după ce a învins-o pe ucraineanca Polina Cernenko, în semifinale, prin KO tehnic în repriza a doua, potrivit Agerpres.

Botică va lupta pentru aur cu poloneza Weronika Bochen, pe 2 decembrie.

Românii vor evolua în patru finale, ceilalţi trei boxeri care se vor bate pentru aur fiind Ionuţ Chiriac (cat. 52 kg), Daniel Gîrleanu (cat. 54 kg) şi Ana Romanţov (cat. 48 kg). Bilanţul României va fi completat de şase medalii de bronz.

Ionuţ Chiriac îl va înfrunta în finala cat. 52 kg pe rusul Stepan Şalapanov, Daniel Gîrleanu îl va avea adversar la cat. 54 kg pe ucraineanul Aider Abduraimov, iar Ana Romanţov îşi va încrucişa mănuşile cu rusoaica Alena Tremasova, la cat. 48 kg, toţi pe 2 decembrie.

Citește și: De la 1 ianuarie 2021, Laura Codruța Kovesi își intră în pâine! Șefa Parchetului European a dezvăluit cine va intra sub lupa ei

Alţi trei români au ratat, marţi, şansa de a se califica în finală şi rămân cu medaliile de bronz acordate pentru accederea în semifinale. Doruleţ Ţiu a fost învins în semifinalele cat. 60 kg de ucraineanul Aleksandr Iarovîi, la puncte (1-4). Alina Creţu s-a înclinat la puncte (0-5), în penultimul act la cat. 66 kg, în faţa rusoaicei Anastasia Demurcian. Maria Cimpoeru a pierdut şi ea la puncte, în semifinalele cat. 75 kg, în faţa polonezei Oliwia Czerwinska (0-5).

Alte trei medalii de bronz au fost aduse de Ionuţ Pavel (cat. 46 kg), de Saly Palapiuc (cat. 48 kg) şi de Andra Sebe (cat. 60 kg).

România a aliniat 21 de sportivi la Europenele de cadeţi, 13 la masculin şi 8 la feminin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.