Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boxul riscă să nu figureze în programul Jocurilor Olimpice din 2028, avertizează CIO

jocurile olimpice paris 2024

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) nu va putea include boxul în programul Jocurilor Olimpice de la Los Angeles (SUA), din 2028, dacă nu va exista o "nouă" federaţie cu care să poată colabora până atunci, a afirmat marţi directorul pentru sporturi al organizaţiei, Kit McConnell, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Actuala Asociaţie internaţională a boxului (IBA), suspendată de CIO pentru multiple nereguli, ''nu va fi în niciun caz implicată dacă boxul va figura în programul pentru Los Angeles 2028", a spus oficialul în cursul unei conferinţe de presă, după reuniunea Comitetului Executiv al CIO de la Lausanne (Elveţia).

În această vară, la Paris, va fi pentru a doua oară când turneul olimpic de box şi calificările anterioare depind de CIO şi nu de federaţia internaţională, care nu a reuşit să-şi rezolve probleme sale legate de guvernare, finanţare şi manipulare a arbitrajului. Nu va exista însă şi a treia oară o astfel de situaţie, a avertizat McConnell.

"Dacă nu vom avea un nou organism al boxului, care să lucreze în colaborare cu CIO, nu vom fi în măsură să includem boxul în programul de la Los Angeles", a asigurat el.

IBA este condusă de rusul Umar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.