Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașov: Ministerul Sănătății a dat avizul pentru redeschiderea spitalului din Săcele

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Spitalul municipal Săcele închis la 1 aprilie 2011 se va redeschide la jumătatea lunii iulie a.c, după ce Ministerul Sănătății a dat avizul în acest sens, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă desfășurată la Prefectură, primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

"Intenția de a redeschide spitalul a fost de anul trecut, dar nu s-a reușit. A fost un proiect dificil, nu mă așteptam să fie atât de greu, dar până la urmă unitatea medicală va fi redeschisă, preconizăm noi la jumătatea lunii iulie. Am primit avizul de la Ministerul Sănătății , urmează ca în câteva zile să prezint documentele necesare Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov, pentru a primi și de aici avizul de funcționare", a punctat primarul, potrivit Agerpres.

Citește și: Percheziții DNA la Arad: Ce instituție importantă a fost 'luată pe SUS' de mascați

Edilul a explicat că în primele trei-patru luni spitalul va funcționa în regim de ambulatoriu și spitalizare de zi, iar după patru luni în regim de spitalizare continuă. Structura de funcționare a spitalului, aprobată de Ministerul Sănătății este de 50 de paturi. În ambulatoriu vor exista șapte specialități: interne, pediatrie, chirurgie, ORL, ginecologie, oftalmologie, pneumologie. Primăria va investi 1,4 milioane de lei, din care 600.000 pentru achiziționarea de echipamente medicale, iar 800.000 de lei pentru buna funcționare a spitalului.

Un număr de 12 medici și asistente și-au exprimat dorința de a se angaja la spital, a afirmat Virgil Popa.

Trei spitale din județul Brașov au fost închise la 1 aprilie 2011: Spitalul din Săcele, Spitalul din Codlea și Spitalul din orașul Victoria. În urma numeroaselor proteste organizate de locuitorii orașului Codlea pe parcursul anului 2011, Ministerul Sănătății a aprobat redeschiderea spitalului în 2012, celelalte două rămânînd închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.