Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Braconajul rinocerilor s-a intensificat în Africa de Sud după o scădere în timpul pandemiei

www.worldwildlife.org
Rinocer Negru

Braconajul rinocerilor a fost reluat în Africa de Sud, în 2021 fiind ucise în total 451 de exemplare, un număr care este însă cu 24% mai mic în comparaţie cu cel înregistrat în 2019, înainte de pandemie, a anunţat marţi ministerul sud-african al Mediului, informează AFP.

Din acest total, 327 de animale au fost ucise în parcuri naţionale şi rezervaţii guvernamentale, iar 124 în rezervaţii private, se arată în comunicat.

Africa de Sud găzduieşte aproape 80% dintre exemplarele de rinocer de pe planetă. Aceste animale sunt vânate pentru a satisface cererea considerabilă pentru coarnele lor de pe piaţa din Asia, unde sunt utilizate în medicina tradiţională sau pentru presupusele lor proprietăţi afrodiziace.

Anul trecut, activităţile de braconaj au scăzut în parcurile naţionale şi în special în imensul şi emblematicul Parc Kruger (nord-est), 209 animale fiind ucise, comparativ cu 247 în anul precedent, însă a fost consemnată o creştere considerabilă în rezervaţiile private, potrivit Ageprres.ro.

Îmbunătăţirea protecţiei rinocerilor din Parcul Kruger, datorită "intensificării luptei contra braconajului", i-a condus pe infractori "să caute pradă uşoară în alte zone, determinându-i să vizeze rezervaţiile private", a explicat ministerul.

Parcurile naţionale şi rezervaţiile private colaborează în vederea protejării rinocerilor albi şi negri, inclusiv prin îndepărtarea coarnelor acestora pentru a descuraja braconierii.

Rinocerul alb sudic, una dintre cele două subspecii de rinocer alb, este în prezent un animal aflat pe cale de dispariţie, cu o populaţie de aproximativ 20.000 de exemplare, conform organizaţiei World Wildlife Fund (WWF).

Potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), doar aproximativ 5.000 de rinoceri negri au rămas în sălbăticie, numărându-se astfel printre cele mai periclitate animale din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.