Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bradul Copilăriei', dăruit de pictorul Ştefan Câlţia, licitat la Gala Brazilor de Crăciun

Artmark
licitatie online

"Bradul Copilăriei", rememorat şi dăruit de pictorul Ştefan Câlţia, va fi licitat în cadrul Galei Brazilor de Crăciun, ediţia a XX-a, eveniment organizat online, pe 10 decembrie, de Organizaţia Salvaţi Copiii, potrivit Agerpres.

În cadrul Galei Brazilor de Crăciun va putea fi licitată şi o fotografie realizată de artistul Florin Ghenade, ce surprinde "Bradul Copilăriei" împodobit cu decoraţiunile realizate de Ştefan Câlţia. Bradul este fotografiat în aceeaşi tehnică în care Florin Ghenade a lucrat proiectul "Arbori Bătrâni", iar imaginea este reprodusă prin tehnica giclee, pe aluminiu, şi are dimensiunea de 125x100 cm, precizează sursa citată.

Alături de fotografie, va fi licitată o colecţie de cutii de lemn ce conţin desene şi decoraţiuni: 24 de conuri de hârtie albă, 24 de cuburi de zahăr învelite în şerveţel, 4 ghirlande de flori de porumb, 2 ghirlande de hârtie albă şi 2 stele, toate confecţionate de pictor.

Împodobit cu amintirile pictorului, "Bradul Copilăriei" este o călătorie în trecutul lui Ştefan Câlţia şi vorbeşte despre copilărie, semnificaţia Crăciunului şi pregătirile în familie pentru această sărbătoare.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Bradul realizat de Ştefan Câlţia este unul dintre cei 30 de brazi creaţi pentru a susţine educaţia copiilor din medii defavorizate şi realizaţi pentru Salvaţi Copiii de artişti români.

"Sărbătorile erau despre pregătire, dar nu era o nebunie să cumperi, să faci cât mai mult. Părinţii mei au fost primii care au avut brad în casă, e un obicei al lumii noi; bunicii aveau o ramură de mesteacăn cu câteva podoabe. Când era bradul în casă, cu mirosul lui, aduceam din pod saci cu fân, ne aşezam pe ei şi ne gândeam la povestea Micului Copil care s-a născut pe paie", spune pictorul Ştefan Câlţia.

Festivalul Brazilor de Crăciun, aflat la cea de a XX-a ediţie, este cel mai mare eveniment caritabil din România ce deschide uşa copiilor din medii socio-economice vulnerabile, prin trei programe de sprijin: "Şcoala după Şcoală" - de prevenire a abandonului şcolar, "A Doua Şansă" - de (re)integrare şcolară şi "Grădiniţele Estivale" - servicii de educaţie preşcolară.

Ediţia 2020 a festivalului se desfăşoară în mediul online pe data de 10 decembrie, iar licitaţia se va face pe site-ul Artmark. Fondurile colectate în cadrul Festivalului Brazilor de Crăciun sprijină programele educaţionale în beneficiul copiilor defavorizaţi, derulate de Salvaţi Copiii România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.