Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brăila, în pericol să se înece în gunoaie: cartiere întregi sufocate de mizerie

gunoaie neridicate

Primăria Brăila solicită rezilierea contractului cu o firmă de salubrizare, responsabilă de colectarea deșeurilor din aproximativ o treime din oraș, după ce angajații acesteia nu au mai respectat graficele de strângere a gunoiului menajer, potrivit Mediafax.

Problemele au apărut în urmă cu trei zile, când salariații unei societăți de salubrizare au intrat în grevă, solicitând plata salariilor din ultimele trei luni. Ca urmare, compania nu a mai putut respecta graficele de strângere a gunoiului menajer și a celui colectat selectiv, ceea ce a atras nemulțumirea cetățenilor din Brăila.

„De pe o zi pe alta este o mizerie cruntă lângă containere. Gunoiul se ridică la grămadă așa că noi degeaba îl selectăm. Oamenii cu cărucioare le deschid, nu știu cum și răscolesc în ele”, s-a plâns o brăileancă pe Facebook.

Primarul orașului Brăila, Marian Dragomir, a anunțat că va solicita rezilierea contractului cu firma. Până la ședința Consiliului Local programată în 31 octombrie, gunoiul din cartiere va fi adunat de angajații primăriei și de celelalte două societăți de salubritate care au contracte cu municipalitatea.

„Este o situație de necesitate. Gunoiul îl ridicăm prin forțe proprii, cu oameni de la serviciile specializate ale Primăriei, și cu ajutorul celorlalte două companii din oraș. Societatea are mari probleme financiare, nu a mai respectat graficele, nu și-a plătit angajații și revoltător este că noi suntem cu plățile la zi către ei. Solicit rezilierea contractului, vom atribui zonele deținute de societatea cu probleme celorlalte două companii de salubritate din oraș”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul orașului Brăila, Marian Dragomir.

Atribuirea zonelor de ridicare a gunoiului menajer ar trebui să se facă în cel mult o săptămână și jumătate de la ședința Consiliului Local Brăila în care va fi supus aprobării proiectul privind rezilierea contractului.

Firma pentru care se solicită rezilierea contractului acoperă aproximativ o treime din oraș, în care se găsesc mai multe cartiere de blocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.