Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brăila: Nava de pasageri Lacu Sărat îşi reia cursele de agrement pe Dunăre

Nava de pasageri Lacu Sărat, destinată transportului de persoane în regim de agrement, îşi reia, începând de săptămâna aceasta, cursele pe Dunăre, preţul unui bilet pentru o oră de marş fiind stabilit la 13 lei de persoană, a informat primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

"Din 10 iulie 2021, în fiecare sâmbătă, între orele 9,30 şi 12,30, se vor efectua două curse de agrement pe Dunăre cu nava de pasageri Lacu Sărat. Numărul minim de persoane ce pot fi îmbarcate va fi de 30 pasageri, iar numărul maxim permis va fi de 60 pasageri, conform reglementărilor stării de alertă. Cursele nu se vor desfăşura dacă nu este îndeplinită condiţia de minim 30 pasageri. Nava Lacu Sărat a fost reparată general în luna iulie 2019, obţinând certificarea Autorităţii Navale Române pentru transportul de pasageri, îndeplinind astfel standardele de navigaţie şi siguranţă impuse de normele europene", a anunţat primarul Marian Dragomir, marţi, pe pagina să de Facebook.

Nava de pasageri Lacu Sărat a fost construită în anul 1990, în Şantierul Naval Brăila şi se află în administrarea Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, serviciu public din cadrul Consiliului Local Municipal Brăila, informează Agerpres.

Deşi reparaţiile au fost finalizate în 2019, nava de pasageri Lacu Sărat nu a putut circula în 2020, din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

"În curând, vom anunţa şi programul pentru nava Chira Chiralina, construită cu fonduri europene. Navele Chira Chiralina şi Lacu Sărat pot fi închiriate şi de grupuri organizate pentru deplasări private. Tariful de închiriere pentru nava Lacu Sărat, care are o capacitate maximă de 90 de pasageri, este de 943,21 lei pentru ora de deplasare şi de 297,19 lei pentru ora de staţionare. Tariful de închiriere pentru nava Chira Chiralina, care are o capacitate maximă de 25 de pasageri, este de 343,33 lei pentru ora de deplasare şi de 98,10 lei pentru ora de staţionare", a completat Marian Dragomir.

Nava Chira Chiralina a fost construită cu fonduri europene nerambursabile, accesate prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, valoarea totală de realizare a şalupei fiind de 975.000 lei, dintre care 907.500 lei reprezintă fonduri europene, iar 67.000 lei contribuţia Primăriei Brăila, de la bugetul local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.