Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brambureala la vârful autorităților! Prefectul Capitalei contrazice datele INSP: O eroare

Inquam Photos / Octav Ganea
Gheorghe Cojanu

Prefectul Capitalei Gheorghe Cojanu contrazice datele INSP, precizând că a fost într-o eroare, iar rata de infectare la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la 1000 de locuitori.

„INSP a comunicat o cifră din eroare. A rectificat. Rata pe ziua de azi e de 2,69. Vă spunea doamna ministru că la o rata de incidenţă de 3 vom lua măsurile de a trece şcolile pe scenariul roşu. (...) După ce se va depăşi această cifră de 3, vom lua măsuri, dar nu vom lua la 3,01. Soluţiile stabilite de către minister, DSP a fost de trecere în scenariu roşu atât a grădiniţelor cât şi a unităţilor de învăţământ, tot ce este preuniversitar. Dacă durează trei zile la rând creşterea, după ce se trece de rata 3, atunci vom lua o hotărâre în cadrul CMBSU, la recomandarea DSP. Aşteptăm un palier de trei zile să vedem că cifra creşte şi atunci rapid vom da o hotărâre de Consiliu. Dacă vor exista zone în Bucureşti care urmează a fi carantinate, vom face acest lucru. Dar nu se pune problema acum. Iată că acum creşterea a fost de 3 unităţi, de ieri până astăzi”, a completat Gheorghe Cojanu.

Haos în privinţa cazurilor de COVID-19 din Capitală: GCS contrazice INSP şi anunţă o incidenţă mai mică de 3 cazuri la 1000 de locuitori

Acesta a explicat şi INSP a raportat greşit rata de incidenţă de marţi, cifra reală fiind de 2,69.

„Nu ştiu. Cifra reală este 2,69. 3,11 au zis că vor da o rectificare, o dezminţire. Conform cărei instituţii avem rata aceasta? Avem datele de la evidenţa populaţiei, dar uitaţi-vă şi dvs în Bucureşti cât s-a construit. Dacă sunt vreo 350.000 de persoane în plus, rata e mai mică evident. Rata de 2,69 de astăzi e la populaţia de 2.153.000. Dacă se ajunge la 3,4 deja atunci vom lua măsuri pentru trecerea în scenariul roşu”, a mai spus Cojanu, întrebat despre cine a greşit calculele pe rata de incidenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.